Teknoloji

Galaxy Note 10 Lite kullanıcılarını 2018’e mi döndürecek?

galaxy note 10 lite

Galaxy S10 Lite hakkındaki haberler çıktığında akıllı telefonun teknik bakımdan orijinal Galaxy S10’a olan yakınlığı dikkat çekmiş, hatta akıllı telefonun bazı noktalarda Galaxy S10e’nin önüne geçmesi göze çarpmıştı. Yakında duyurulması beklenen başka bir cihaz olan Galaxy Note 10 Lite hakkındaki sızıntı ise daha farklı bir durumu işaret ediyor.

WinFuture sitesi tarafından yayınlanan özellik listesine bakıldığında, Note 10 Lite 2018 çıkışlı cihazlara daha yakın bir yerde duruyor. Habere göre; akıllı telefonda 6.7 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü bir ekran bulunacak. Cihaz, 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanıyla gelecek. Bu ikili günümüzde orta segment telefonların bir işaretçisi olarak değerlendiriliyor.

Ancak en dikkat çekici nokta olarak Exynos 9810 işlemcinin varlığı öne çıkıyor. Samsung, söz konusu işlemciyi ilk olarak 2018’in başlarında çıkardığı Galaxy S9 serisinde kullanmıştı. Galaxy S10 Lite’ta ise bu yıla ait Snapdragon 855 işlemcinin yer alacağı söyleniyor.

galaxy note 10 liteNote 10 Lite’ın orijinal Galaxy Note 10 ile yakın durduğu, hatta öne geçtiği noktalar da yok değil. Örneğin, akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4500 mAh kapasiteli pilin vereceği belirtiliyor. Bu da pil kapasitesinin Galaxy Note 10+‘ın üstünde olduğu anlamına geliyor. 12 megapiksel çözünürlüklü üç kameraya sahip olması beklenen Note 10 Lite’ın önünde ise 32 megapiksellik bir kameranın bulunacağı belirtiliyor.

Galaxy Note 10 Lite fiyat bakımından da “hafif” olacak

Note 10 Lite, geçmiş ve geleceğin tuhaf bir karışımı olacak gibi görünüyor. Teknik kadro bakımından biraz geçmişte kalmış gibi görünen telefon, görünüm bakımından ise Note 10 serisinin çizgisinden uzaklaşmayacak. Akıllı telefonda ön kamera yine ekranın üstündeki yuvarlak delikte bulunacak. Arka tarafta ise Samsung’un 2020’deki çizgisine uygun olarak kare şeklinde bir kamera sisteminin bulunacağı görülüyor.

Galaxy Note 10 Lite, fiyat bakımından da “hafif” bir cihaz olacak gibi görünüyor. Akıllı telefonun Avrupa’da 603 avro karşılığında satılacağı iddia ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER