Teknoloji

Galaxy Note 10 Lite bu sefer gerçek hayatta görüldü

galaxy note 10 lite

Samsung’un gelecek nesil amiral gemisi akıllı telefonlarını tanıtmasına birkaç haftalık zaman var. Henüz hiçbir şey resmiyet kazanmadı, ancak dedikodular Samsung’un en erken 11 Şubat’ta düzenleyeceği Unpacked etkinliğiyle yeni Android telefonlarını tanıtacağını işaret ediyor.

Ne var ki, Samsung’un ürün yelpazesi Galaxy S11 serisinin tanıtılmasından önce de genişlemesini sürdürecek gibi görünüyor. Son haftalarda Galaxy Note 10 Lite ve Galaxy S10 Lite adlı iki modelin haberlerini sıklıkla duyuyoruz. Adlarından da anlaşılacağı üzere, bu telefonlar mevcut Galaxy Note 10 ve Galaxy S10 modellerinin daha ucuz versiyonları olacak.

Samsung’un bu telefonları şubat ayında düzenlemeyi planladığı Unpacked etkinliğinden önce tanıtmasını bekliyoruz. Hatta dedikodular haftaya başlayacak CES 2020 etkinliğinden hemen önce bu telefonların resmiyet kazanacağını işaret ediyor. Bu sırada telefonlarla ilgili yeni sızıntıları görmeye devam ediyoruz. Son olarak Galaxy Note 10 Lite’ın çalışır biçimdeki fotoğrafları ortaya çıktı.

Galaxy Note 10 Lite’ın yepyeni fotoğrafları sayesinde bu ürünün gerçekten var olduğuna dair inancımız daha da artıyor. Şimdiye kadar Note 10 Lite’ın sadece basın fotoğraflarını görmüştük. Aşağıdaki fotoğraflar ise gerçek hayattan ve cihazın nasıl göründüğünü açık biçimde gösteriyor. Arkadaki kare şekilli ve üç kameralı kamera modülüne dikkat çekmek gerekiyor:

https://twitter.com/Mr_TechTalkTV/status/1212030054919622656

Özelliklerine baktığımızda, Galaxy Note 10 Lite’ın 6 GB RAM, 128 GB dahili hafıza, ekran içi parmak izi sensörü, Exynos 9810 yonga set gibi özelliklerle gelmesini bekliyoruz. Doğal olarak cihaz Android 10 ile yüklü gelecek ve ilginçtir ki, geleneksel 3.5mm kulaklık jakı da olacak. Ekran büyüklüğü ise henüz net değil. Ancak çoğu haberde ekranın 6.5 inç ile 6.7 inç arasında büyüklüğe sahip olduğu dile getiriliyor.

Fiyat konusunda ise son dedikodular 700 ile 850 dolar arasında bir yerlerde dolaşıyor. Galaxy Note 10 serisinin yurt dışındaki fiyatının 949 dolardan başladığını belirtelim. Yani bu telefon Türkiye’ye gelirse, 7000-8000 TL arasında bir fiyattan satılabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER