Teknoloji

Galaxy Note 10 ve Note 10+’ta neden kulaklık jakı yok?

galaxy note 10 plus

Samsung, uzun süreli inadından Galaxy Note 10 ve Note 10+ ile birlikte vazgeçti. Güney Koreli şirket, ilk kez bir amiral gemisi telefonunda kulaklık jakına yer vermedi. Bu da, eski usül kulaklık sahiplerinin yanlarında bir USB-C adaptörü taşıması gerektiği anlamına geliyor.

Aslında Note 10 ve Note 10+‘ın kulaklık jakı barındırmaya uygun cihazlar olduğunu söylemek gerekiyor. Cihazların boyutları, kulaklık jakına yer açmayı kolaylaştırıyor. Buna ek olarak; Samsung’un Note serisi için kullandığı “her şeyin telefonu” tanımlaması da, şirketin tercihini biraz şaşırtıcı kılıyor. Güney Koreli teknoloji devi, “her şeyin telefonu” tanımlamasıyla insanların bir özellik için diğerinden taviz vermesine gerek olmadığını anlatmaya çalışıyordu.

Peki Samsung kulaklık jakından neden vazgeçti? Bu sorunun cevabını The Verge sitesine konuşan bir Samsung yetkilisi verdi. Buna göre, kulaklık jakından vazgeçilmesi sayesinde telefonun pilini yüzde 2 ila 3 oranında büyütmek mümkün oluyor. Bu da yaklaşık 100 mAh ekstra kapasite sağlanması anlamına geliyor. Kulaklık jakının olmamasının dokunsal geri bildirimi kuvvetlendirdiği de şirketin dikkat çektiği noktalar arasında bulunuyor.

Samsung, Galaxy Note 10 ve Note 10+’ta kulaklık jakına yer vermeme konusunda kendi açısından haklı yanıtlar veriyor. Yine de, zamanında bu yoldan yürümeyi seçen rakipleriyle dalga geçmekten çekinmeyen Samsung’un bu tercihinin tuhaf olduğu gerçeği değişmiyor.

İLGİLİ HABERLER