Teknoloji

Galaxy Note 10’un genişletilebilir hafıza desteğiyle ilgili yeni ipucu

galaxy note 10

Samsung Galaxy Note 10’un resmiyet kazanmasına fazla zaman kalmadı. Ağustos ayında resmi tanıtım bekleniyor. En son haberler gelecek Note 10 modellerinin en az bir tanesinde genişletilebilir hafıza seçeneğinin olmayacağını gösteriyor.

XDA Developers‘dan Max Weinbach, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajda, beklenen iki telefonu görme fırsatına elde eden bir kaynaktan aldığı bilgileri paylaştı. Görünüşe göre, microSD kart yuvası sadece Pro modelinde bulunacak.

Bu durum Samsung için bir geleneğin de bitişi anlamına geliyor. Genişletilebilir hafıza uzun zamandır Samsung amiral gemisi telefonların en önemli özelliklerinden bir tanesi olmuştur. Galaxy S10 telefonları ile kapasitesi 512 GB’ye kadar çıkan bellek kartları destekleniyor.

Standart Note 10 modelinde de geniş bir dahili depolama alanının olacağını tahmin ediyoruz. Ancak bunun genişletilebileceğini bilmek güzel oluyordu.

Weinbach’ın tweetleri Galaxy Note 10’da kulaklık jakı desteğiyle ilgili birtakım detaylar da içeriyor. Farklı kaynaklar Note 10’un 3.5 mm kulaklık jakını barındıracağı veya barındırmayacağına yönelik tahminlerde bulunuyor.

Son sızıntılara göre, hem Note 10 hem de Note 10 Pro kulaklık jakını barındırmayı sürdürecek. Böylelikle eski kablosuz kulaklığınızı kullanmaya devam edebileceksiniz. Ya da yeni bir kulaklık satın alacaksanız bunun USB-C uçlu ya da kablosuz olması gerekmeyecek.

Samsung bu yıl ilk kez standart Note modelinin yanında bir Pro versiyonu da çıkaracak gibi görünüyor. Galaxy S serisi için çoklu model stratejisi iyi işledi gibi görünüyor. Bu nedenle Samsung onu genişletecek gibi görünüyor.

Daha önceki Note lansmanlarına bakarsak, bu telefonların ağustos ayı içinde satışa çıktığını görebiliriz. Yeni telefonlar 2018 modeline nazaran daha fazla hız ve kamera yeteneği sunacaktır. Her zaman olduğu gibi, yeni model duyurulduğunda Teknoblog’da yeteri kadar habere rastlayacaksınız.

İLGİLİ HABERLER