Teknoloji

Galaxy Note 10 daha büyük olacak

samsung galaxy note 9

Galaxy Note 9‘un 6.4 inçlik büyük ekranına daha yeni yeni alışırken, gelecek yılın Galaxy Note 10 modeliyle ilgili çeşitli söylentileri de duymaya başladık.

Güney Kore’den gelen haberlere göre, gelecek yılın Note telefonu Apple’ın 6.5 inç ekranlı mevcut iPhone Xs Max’inden daha da büyük olacak. Eğer doğruysa, bu da gelecek yıl birçok üretici en büyük ekranlı Android telefonu üretmek için birbiriyle yarışacak.

Kaynaklara göre, Samsung bu ayın başlarında 6.66 inçlik panel kullanmaya karar verdi ve bununla ilgili özellikleri Samsung Display ile paylaştı. Galaxy Note 10 cihazı DaVinci kod adıyla anılıyor ve şu anda, tahmin edebileceğiniz gibi erken geliştirme aşamasında bulunuyor. Bu arada çerçeve azaltılırken ekran yüksekliğinin de artırılması planlanıyor. Bu durumda 19:9 ya da 19.5:9 görüntü oranlı bir ekran görebiliriz.

Samsung‘un geçtiğimiz hafta tanıtılan Google Pixel 3 XL’in çentiğiyle epey dalga geçmişti. Bunu dikkate alırsak, gelecek yılın telefonunun ekranında da muhtemelen çentik görmeyeceğiz. Bunun yerine kulaklık jakının kalktığını ve ekran tasarımında kısmen de olsa iPhone X’dan esinlenildiğini görebiliriz. Yani, ekranın alt kısmını saran çerçeve alanı biraz daha azaltılabilir. Benzer bir durum, ahize hoparlörü ve kamera dikkate alınarak ekranın üst tarafında da uygulanabilir.

Ekran büyüklüğünü daha da artırmak çok da şaşırtıcı olmasa gerek. Birçok kullanıcı telefonlarında yüksek çözünürlüklü videoları, büyük ekranda izlemeyi seviyor. Ayrıca mobil cihazlar oyun konusunda da video konsollarının önüne geçmeye başladı. Kanta World Panel’in son araştırmasına göre, 6 inç ekranlı cihazlarda oyunlar, diğer segmentlere oranla yüzde 62 daha fazla oynanıyor. Videolar ise iki kat daha fazla izleniyor.

Tabii ki, Galaxy Note 10‘a sıra gelmeden önce Galaxy S10’u göreceğiz. Önümüzdeki birkaç ay Galaxy S10 dedikoduları ve sızıntılarıyla epey haşır neşir olacağız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER