Teknoloji

Galaxy Nexus’un ses problemini çözecek yama internete salındı

Galaxy Nexus 2G 900 MHz bandında kullanıldığında yaşanan ses dalgalanma probleminin yayınlanacak bir yamayla düzeltileceği hem Google hem de Samsung tarafından doğrulanmıştı. Bu esnada Samsung, Galaxy Nexus’un satışını geçici olarak durdurmuştu. Android geliştirici camiası bu iki şirketten önce davrandı. MoDaCo, sorunu çözecek resmi sürüm olduğunu iddia ettiği yamayı yayınladı.

Samsung’un hata düzeltmesiyle ilgili detaylar henüz netleşmiş değil. Perakendecilere göre Samsung, onlara dağıttığı Galaxy Nexus cihazlarını geri istedi ve bunları düzeltilmiş versiyonla yükleyip yeniden dağıtmayı planlıyor. Söz konusu hatanın yazılımsal ya da bir yazılım yamasıyla düzeltilebilecek donanımsal hata olduğu düşünülüyor. Ne var ki, ne Samsung ne de Google çalıştıklarını belirtmek dışında herhangi bir renk vermedi.

MoDaCo’nun yayınladığı yamanın kullanımı için Galaxy Nexus’un açılış yükleyicisinin kilidinin açılması gerekiyor. Bu birkaç komutun girilmesini gerektiriyor. Bu süreçte telefondaki verilerin tümünün silineceğini de belirtelim.

İlgili – MoDaCo

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER