Teknoloji

Galaxy Nexus’un problemlerini çözecek güncelleme yolda, düzeltilmiş ürünler gelecek hafta piyasada

Samsung ve Google’ın ortak çalışmasının ürünü olan Galaxy Nexus yurtdışında piyasaya çıktıktan sonra bu telefonu satın alanlar telefonun sesiyle ilgili birtakım şikayetleri dike getirmişti. Telefonun sesini açmak veya kapatmak için ekran üzerindeki sanal ses ayarını kullananların istenmeyen ses seviye atlamalarına tanık oldukları, bunun yanı sıra 900 MHz 2G bandının kullanımı sırasında telefon konuşmalarında girişim yaşandığı dile getirilmişti.

Söz konusu problemlerin yazılım veya donanım kaynaklı olduğu konusunda bir açıklama gelmemişken, yapılan gayri resmi testler söz konusu problemin açılış yükleyicisi modunda da yaşandığını göstermişti. Bu da telefonun kalkanlamasında bir problem olabileceği sorununu akıllara getirmişti. Sonrasında hem Samsung hem de Google’dan ses problemiyle ilgili durumdan haberdar oldukları ve bir düzeltmenin yayınlanacağı şeklinde haber geldi. Ayrıca Galaxy Nexus’un teslimatı da geçici olarak durduruldu.

Neyse ki, bu durdurma süreci çok fazla uzun sürmeyecek. Samsung’un İrlanda’daki satıcılara verdiği bilgilere göre hataları giderilmiş yeni parti ürünler gelecek hafta dağıtıma çıkmış olacak. Samsung’un gösterdiği bu hız telefonun herhangi bir donanım müdahalesine ihtiyaç duymadığını gösteriyor. Piyasadan çekilen mevcut stokun içindeki yazılımın değiştirilerek bu cihazların yeni yazılımla piyasaya sürülmesi yeterli olmuştur.

İlgili – SlashGear

http://feeds.slashgear.com/~r/slashgear/~3/5vd_VPaQJu4/

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER