Manşetler

Galaxy Nexus’un HSPA+ versiyonu için Android 4.1 Jelly Bean güncellemesi yayınlandı

Google, Galaxy Nexus‘un HSPA+ destekli, yani Türkiye’de de satılan versiyonu için Android 4.1 Jelly Bean güncellemesini yayınladı. Bu telefon sahibi kullanıcıların yeni işletim sistemini önümüzdeki birkaç gün üzerinde Wi-Fi veya 3G bağlantısı üzerinden almaları gerekiyor.

Android 4.1 Jelly Bean güncellemesiyle birlikte Google Now arama aracı, geliştirilmiş klavye, Project Butter olarak adlandırılan ve arayüz geçişlerindeki animasyon hızını artıran yeni bir teknoloji ve bunun gibi yenilikler bulunuyor. Galaxy Nexus’un HSPA+ versiyonu için Jelly Bean güncellemesini duyuran Google ilerleyen zamanlarda Galaxy Nexus’un diğer versiyonları, Nexus S ve Motorola Xoom için de güncellemeyi çıkarmış olacak.

Bildiğiniz gibi Galaxy Nexus Apple ile Samsung arasında sürmekte olan hukuk savaşına karışmış ve yaklaşık iki hafta önce Apple bu cihazın ABD’deki satışına ihtiyati tedbir koydurmuştu. Samsung’un itirazı üzerine ihtiyati tedbir kararının uygulanması askıya alınmış, ardından da Google bu telefonu Google Play mağazası üzerinden tekrar satışa sunmuştu. Google ve Samsung’un Ice Cream Sandwich’e çıkaracakları bir güncellemeyle Galaxy Nexus’un içinden telefon içi yerel arama sonuçlarını çıkaracağı ve sadece web ile ilgili sonuçların gösterileceği söylenmişti. Google’dan The Verge sitesine yapılan açıklamaya göre Jelly Bean güncellemesinde arama işlevinde yapılacağı söylenen değişikliklerle ilgili herhangi bir unsur bulunmuyor.

İlgili >> The Verge, Google

İLGİLİ HABERLER