Teknoloji

Galaxy Nexus’un GSM versiyonu için Android 4.2 dağıtımı başladı (güncellendi)

Google’ın ekim sonunda tanıttığı Nexus 4 ve Nexus 10 yurt dışında piyasaya çıkmaya hazırlanırken mevcut Nexus cihazları için de Android 4.2 Jelly Bean güncellemeleri çıkmaya başlıyor. Gelen bilgilere göre Google geçen yılın flaş Nexus telefonu Galaxy Nexus için Android 4.2 güncellemesinin dağıtımına başladı.

Söylentiler Galaxy Nexus’un Türkiye’de de satılmakta olan GSM destekli versiyonuna geldiği şeklinde. Türkiye’deki Galaxy Nexus sahiplerinin güncellemeyle ilgili bildirim ve yorumlarını da yazının altında yer alan yorum alanına beklediğimizi belirtelim. Böylelikle Türkiye’deki cihazlara Android 4.2’nin ulaşıp ulaşmadığını, ayrıca yeniliklerle ilgili düşüncelerini de öğrenmiş oluruz.

Android 4.2 ile birlikte Fotoğraf Küresi, Hareketli Yazma, çoklu kullanıcı girişi, bildirim ayarları, Daydream, Miracast tabanlı kablosuz görüntü paylaşımı, Google Now arama uygulamasına yönelik iyileştirmeler ve her zaman olduğu gibi performans ve kararlılık güncellemeleri geliyor. Bu son Android sürümünün getirdiği yeniliklerin detaylarını hazırladığımız yazıda bulabilirsiniz.

İlgili >> Android Police

Güncelleme: Bu arada Google, Galaxy Nexus ve Nexus 7 için Android 4.2 güncellemesini elle yüklemeye olanak sağlayan dosyaları yayınladı.

Galaxy Nexus sahipleri aşağıdaki bağlantıyı takip ederek “takju” kod adlı ROM’u indirip daha sonra telefona kurulum işlemini gerçekleştirebilir. Yükleme işlemini elle yapabileceğiniz gibi ClockworkMod’un Google Play Store üzerinden ücretsiz olarak indirilebilen ROM Manager aracını kullanabilirsiniz.

http://android.clients.google.com/packages/ota/google_takju/e587de13bf8a.signed-takju-JOP40C-from-JZO54K.e587de13.zip

Nexus 7 sahipleriyse aşağıdaki bağlantıyı takip ederek kendi cihazları için yayınlanmış elle kurulum dosyasını indirebilirler. Aynı şekilde elle yükleme işlemi veya ROM Manager aracı kullanılarak bu dosyanın da Nexus 7’ye yüklenmesi gerçekleştirilebilir.

http://android.clients.google.com/packages/data/ota/google_nakasi/094f6629314a.signed-nakasi-JOP40C-from-JZO54K.094f6629.zip

Bu kadar zahmetle uğraşmak istemeyenlerin ise Google’ın ilgili güncellemeleri kablosuz bağlantı üzerinden yayınlamasını beklemeleri gerekiyor. O da tahmin ediyoruz ki, birkaç gün içinde gerçekleşecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER