Teknoloji

Galaxy Nexus da parçalarına ayrılmaktan kurtulamadı

Samsung ve Google’ın ortak akıllı telefonu Galaxy Nexus da iFixit’in eli tornavidalı tayfasının elinden kurtulamadı. iFixit tayfası parçalarına ayırdığı Galaxy Nexus’un bu sürecinin basit olduğu kanısına vardı. Cihazın içinde çok fazla sürpriz barındırdığı söylenemez, yine de dikkat çekici birkaç ayrıntı yok değil.

Ekran cama kaynaştırılmış, bu demek oluyor ki, birini tamir etmeye giriştiğinizde diğerini de boş geçmemelisiniz. Yenisiyle değiştirme ve bunun sonucunda yüksek mâliyetle karşılaşma durumu olası. Sonuç olarak Galaxy Nexus satın alacakların ekranı biraz daha itinalı kullanması yararlarına olacaktır. Cihazı parçalarına ayırmak için birkaç iyi tornavida ve gitar pick’inin yeterli olacağı söyleniyor. Ses anahtarı ve titreşim motoru dışında cihazın diğer parçaları lehimlenmemiş, ki bu iyi bir haber olarak nitelendirilebilir.

Galaxy Nexus’un içinde Melfas 8PK173 1126 dokunmatik ekran kontrolörü, NXP 65N00 Smart Card entegre devresi ve RFMD RF6260 dört bant Çoklu Mod Güç Yükseltme Mödülü bulunuyor. Çoklu Yonga Bellek Paketi, DDR2 SDRAM ve çift bant WLAN modülü ise Samsung tarafından üretilmiş. Güç yönetimi ve ses kodlayıcı birimleri Texas Instruments tarafından geliştirilmiş. Yerinden çıkarılabilir 1750 mAh batarya ve NFC modülü barındıran bu cihaz böylelikle mobil ödeme ve cihaz eşleştirme konusunda kolaylık sağlayacak.

İlgili – iFixit

İLGİLİ HABERLER