Teknoloji

Samsung Galaxy M55 Snapdragon 7 Gen 1 işlemciyle gelecek

samsung galaxy m54

Samsung Galaxy M55 ile akıllı telefon kataloguna yeni bir seçenek daha eklemeye hazırlanıyor. Bu telefonun kalbinde Qualcomm’un Snapdragon 7 Gen 1 işlemcisinin bulunacağı, Geekbench’in benchmark testiyle doğrulandı.

M55, Geekbench’in veri tabanında SM-M556B model numarasıyla boy gösteriyor. Telefonda Snapdragon 7 Gen 1 işlemciye 8 GB RAM’in eşlik ettiği görülürken, Android 14’ün varlığı da doğrulanıyor. Android 14’ü One UI 6’yı tamamlayacağını tahmin etmek pek zor değil.

M55, Geekbench’in görece eski bir sürümü olan 4.2 ile testten geçti. Dolayısıyla bu testin sunduğu sonuçlara yüzde 100 güvenmemek gerektiğini belirtmekte fayda var. Bu nedenle tek çekirdek performansının 3575, çoklu çekirdek performansının 11330 puanını karşılaştırmak da pek mantıklı olmuyor.

samsung galaxy m55

Galaxy M55 işlemci tercihiyle pil ömrünü uzatabilir

Samsung Galaxy M54’te Exynos 1380 işlemciye yer vermişti. Snapdragon 7 Gen 1 ise Honor 90 ve Xiaomi 13 Lite gibi telefonlarda karşımıza çıkmıştı. M55’te Snapdragon 7 Gen 1’in tercih edilmesi, performans anlamında büyük bir değişim yaratmayabilir. Ancak pil ömründe Qualcomm’un işlemcisi sayesinde bir artış mümkün olabilir.

Samsung Galaxy M55 hakkında bilinenler şu an için sınırlı. Dolayısıyla sağlıklı öngörülerde bulunmak da pek kolay değil. Ancak Güney Koreli şirketin yeni telefonu hakkında önümüzdeki dönemde daha farklı detayların gün yüzüne çıkmasına da kesin gözüyle bakılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER