Teknoloji

Galaxy M51 Android 12 ile güncelleniyor

samsung galaxy m51
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

7000 mAh pil kapasitesiyle dikkat çeken Samsung Galaxy M51, 2020’nin ağustos ayında tanıtılmıştı. Akıllı telefon yakında neredeyse iki yaşını dolduracak olmasına rağmen, hâlihazırdaki en güncel Android sürümü olan Android 12 ile yenileniyor.

Samsung’un akıllı telefon için ikinci büyük yazılım güncellemesini dağıtıma çıkarmasının önemli olduğu söylenebilir. Yine de, bu noktada Güney Koreli şirketin son zamanlarda Android güncellemeleri konusunda önemli mesafe katettiğini hatırlatmakta fayda var. Samsung Android güncellemelerini mümkün olduğunca hızlı şekilde hazır hâle getiriyor ve mümkün olduğunca çok cihaza götürüyor. Şirket, pek çok modeli için en az iki Android güncellemesini dağıtıma çıkarıyor.

Galaxy M51 için hazırlanan Android 12 güncellemesinin ilk durağı Rusya oldu. M515FXXU4DVD1 model numarasıyla dağıtıma çıkan güncellemenin kısa süre içinde başka ülke ve bölgelerde de kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

Samsung Galaxy M51 için Android 12 ile bir dönemin sonunun geldiğini belirtmekte fayda var. Akıllı telefon Android 13 güncellemesini almayacak. Ancak telefon bir yıl daha Google’ın Android için hazırladığı aylık güvenlik güncellemelerini almaya devam edecek. Bu dönemin sonunda güvenlik güncellemelerinin sıklığı da azalacak.

İLGİLİ HABERLER