Teknoloji

Samsung Galaxy M31 ailesine bir üye daha ekliyor

galaxy m31 prime

Samsung Galaxy M31 geçtiğimiz şubat ayında tanıtılmıştı. Bu modeli temmuz ayında tanıtılan Galaxy M31s takip etmişti. Amazon Hindistan, Güney Koreli teknoloji devinin bu seriye ekleyeceği yeni üyeyi gözler önüne çıkardı. Bu yeni telefon Galaxy M31 Prime adını taşıyacak.

M31 Prime’ın tanıtım sayfası hâlihazırda Amazon Hindistan’da erişilebilir durumda. Burada akıllı telefonun hem tasarımını hem de özelliklerini görmek mümkün oluyor. Amazon’un sayfasında telefonun adı Galaxy M Prime olarak gösteriliyor. Ancak sayfanın kaynak koduna bakıldığında M31 Prime adı açık biçimde görülüyor.

Galaxy M31 Prime’ın kalbinde Samsung’un kendi üretimi olan Exynos 9611 işlemci bulunacak. Bu işlemciye 6 GB RAM eşlik edecek. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 64 ve 128 GB olacak. MicroSD kart desteğiyle bu alanın üzerine 512 GB daha eklenebilecek.

M31 Prime’a ihtiyaç duyduğu enerjiyi 6000 mAh kapasiteli pili verecek. USB-C girişi üzerinden doldurulacak bu pil, 15W şarj desteğine sahip olacak. Telefonda toplamda dört kamera bulunacak. M31 Prime’ın önündeki 32 megapiksel çözünürlüklü kamera ağır çekim ve 4K video kaydı yapabilecek.

Arkadaki dörtlü kamera sistemi ise 64 megapiksel ana kamera, 8 megapiksel ultra geniş açılı sensör, 5 megapiksel makro kamera ve 5 megapiksel derinlik sensöründen oluşuyor.

M31 Prime’ın arka panelinde parmak izi tarayıcısının yer alacağı da görülüyor. Ancak telefonda yüz tanıma özelliği de bulunacak. 3.5 mm. kulaklık jakı da taşıyan telefonun ekran büyüklüğü şu an için bilinmiyor. Bu ekranın üzerinde kameranın yerleştirildiği damla çentik olduğunu da belirtmekte fayda var.

Ancak hem M31’de hem de M31s’te sırasıyla 6.4 ve 6.5 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü AMOLED ekranlar bulunuyor. M31 Prime’da da benzer bir ekranın olması muhtemel görünüyor.

Galaxy M31 Prime, M31 ve M31s ile benzer bir tasarıma ve özelliklere sahip. Bu nedenle Samsung’un neden bu modeli çıkarmak gibi bir ihtiyaç hissettiği tam olarak anlaşılmıyor. Şirketin M31 Prime’ı portföyünde nasıl konumlandıracağını görmek için beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER