Teknoloji

Galaxy M22 tanıtıldı: 5000 mAh pil, Helio G80 işlemci

samsung galaxy m22

Samsung Galaxy M22 uzun süredir etrafta dolaşan dedikodu ve sızıntıların ardından sonunda resmen gözler önüne çıktı. Galaxy M22’nin öne çıkan özelliği 5000 mAh kapasiteli pili olsa da, pil kapasitesinin söylentilerin altında olduğunu belirtmek gerekiyor.

Galaxy M22’nin kalbinde MediaTek’in Helio G80 işlemcisi yer alıyor. Bu işlemciye 4 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun depolama alanı ise 128 GB. Bu alan microSD kart desteğiyle genişletilebiliyor.

Galaxy M22 kutusundan Android 11 işletim sistemiyle çıkıyor. Çift SIM desteği, 3.5 mm. kulaklık jakı ve güç butonuna entegre edilmiş parmak izi tarayıcısı da cihazın özellikleri arasında yer alıyor.

Telefonun 5000 mAh pili 25W şarj desteğine sahip. Akıllı telefonun arkasında 48 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya 8 megapiksel çözünürlüklü bir kamera ve 2 megapiksel çözünürlüklü iki sensör daha eşlik ediyor.

Galaxy M22’nin önünde ise 13 megapiksel kamera bulunuyor. Telefonun 6.4 inç Super AMOLED ekranı HD+ çözünürlüklü ekranının yenileme hızı ise 90 Hz.

Siyah, beyaz ve mavi renk seçenekleri bulunan Samsung Galaxy M22 için henüz bir fiyat bilgisi açıklanmış değil. Almanya’da tanıtılan telefonun kısa süre içinde Avrupa’da pek çok ülkede satışa çıkması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER