ManşetlerTeknoloji

Samsung Galaxy M15 5G, belirli ülkelerde sessiz sedasız satışa çıktı

samsung galaxy m15 5g

Samsung, yeni akıllı telefonu Galaxy M15 5G’yi büyük bir tanıtım yapmadan Irak ve Levant bölgeleri dahil olmak üzere belirli pazarlarda satışa sundu. Resmi fiyatlandırma ve satın alma durumu ile ilgili detayları henüz gizli tutulsa da, şirket telefonun özelliklerini resmi web sitesinde açıkladı. Bu sayede Galaxy M15 5G hakkında bilinmesi gereken her şeye ulaşmak mümkün.

Galaxy M15 5G, 6.5 inçlik Super AMOLED ekranı ve 90Hz yenileme hızı ile dikkat çekiyor. 800 nit parlaklık sunan ekran, dış mekanlarda iyi bir görünürlük vaat ediyor.

Tasarım açısından bu telefon seleflerine benzer bir görünüme sahip. Arka tarafta üç kamera halkası bulunan cihaz, rahat bir tutuş için hafif yuvarlatılmış kenarlara sahip. Ayrıca Açık Mavi, Koyu Mavi ve Gri olmak üzere üç renk seçeneği sunuyor.

samsung galaxy m15 5g

Performans konusunda Samsung, işlemciyi resmi olarak doğrulamamış olmasına rağmen, 2.2GHz saat hızında bir sekiz çekirdekli işlemci kullanıldığını belirtiyor. Özellikler, MediaTek Dimensity 6100+ işlemcisiyle uyumlu görünüyor. İşlemci, 4GB RAM ve 128GB depolama alanı ile eşleştirilmiş. Depolama alanı, microSD kart aracılığıyla 1TB’a kadar genişletilebiliyor.

Kutusundan çıktığı anda, bu telefon en son Android 14 işletim sistemiyle yüklü olarak geliyor. Buna ek olarak Samsung dört nesil Android güncellemesi ve beş yıl güvenlik yaması vaat ediyor.

Cihazı ayakta tutan, 25W hızlı şarjı destekleyen büyük 6,000mAh kapasiteli bir batarya. Özellikle belirtmek gerekir ki, klasik 3.5mm kulaklık jakını korunuyor ve güvenlik için yan tarafa yerleştirilmiş bir parmak izi okuyucusuna sahip.

Galaxy M15 5G’nin fotoğrafçılık yetenekleri

samsung galaxy m15 5g

Fotoğrafçılık tarafında Galaxy M15 5G, üçlü arka kamera sistemi ile donatılmış. Bu kurulum, 50MP ana kamera tarafından yönetiliyor ve 5MP ultra geniş kamera ile 2MP makro lens eşlik ediyor. Selfi ve video aramaları, 13MP ön kamera tarafından yönetiliyor.

Bu özellikleriyle Galaxy M15 5G, günlük kullanım için yeterli performansı ve uzun süreli kullanım için ideal bir batarya ömrünü bir arada sunuyor. Şık tasarımı, genişletilebilir depolama seçeneği ve güncel işletim sistemiyle, Samsung bu modelle farklı kullanıcı ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Galaxy M15 5G, modern teknoloji meraklıları için çekici bir seçenek olarak öne çıkıyor. Yakın ülkelerde satışa çıkan bu telefonun kısa süre içinde Türkiye’ye de gelmesini bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER