Manşetler

Galaxy M13 sessiz sedasız resmiyet kazandı

galaxy m13

Samsung Galaxy M13 bir süredir devam eden sızıntıların ve paylaşımların ardından sessiz sedasız resmiyet kazandı. Ancak akıllı telefona dair tüm detayların henüz açıklanmadığını en baştan belirtmekte fayda var.

Samsung’un isimlendirme şeması çerçevesinde bakıldığında M13’ün uygun fiyatlı bir telefon olacağı düşünülüyor. Ancak Güney Koreli şirket henüz telefonun fiyatını açıklamış değil. M13’ün hangi bölgelerde satılacağı da bilinmese de, Avrupa’nın ilk duraklarından biri olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Akıllı telefonda 6.6 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü Sonsuz-V ekran bulunuyor. M13’ün kalbindeki Exynos 850 işlemciye ise 4 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 64 ve 128 GB olarak sıralanıyor. Depolama alanının genişletilebileceğini belirtmekte fayda var.

galaxy m13Galaxy M13 ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Telefonun 50 megapiksel çözünürlüklü ana kamerasını ise 5 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü tamamlıyor. Ön tarafta ise 8 megapiksel kamera mevcut.

Samsung Galaxy M13 kutusundan Android 12 ile çıkacak. Bu işletim sistemini One UI 4.1 kullanıcı arayüzü tamamlıyor. Core versiyonun varlığı tüm One UI 4.1 özelliklerinin telefonda sunulmadığı anlamına geliyor. M13’te 5G desteği de bulunmuyor. Ancak telefonun 5G versiyonunun da yakında resmiyet kazanması bekleniyor.

Galaxy M13 için yeşil, turuncu ve mavi olmak üzere üç renk seçeneği sunuluyor. Telefonda çift SIM ve 3.5 mm. kulaklık jakı da mevcut. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, telefonun fiyatı ve çıkış tarihi henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER