Teknoloji

Galaxy M13 5G için Android 14 ve One UI 6 dağıtımı başladı

samsung galaxy m13 5g

Samsung, Android 14 ve One UI 6 dağıtımına uygun fiyatlı modellerle devam ediyor. Bu yolculukta şirketin en son durağı bütçe dostu cihazlardan biri olan Galaxy M13 5G oldu. Samsung’un güncellemeyi götürdüğü ilk ülke Hindistan oldu. Güncelleme paketi arayüz değişikliklerinin yanı sıra uygulama iyileştirmelerini getiriyor.

Kullanıcılara sık kullanılan ayarlara daha kolay erişim için kolaylaştırılmış bir Hızlı Panel, daha etkileyici iletişim için yenilenmiş bir emoji kitaplığı ve daha iyi netlik için modern bir varsayılan yazı tipi sunuluyor. Ek olarak, medya oynatıcı widget’ı dinamik bir dalga biçimi animasyonuyla yenilenirken, kilit ekranı saat widget’ı kişiselleştirme için daha fazla boyut, stil ve yerleştirme seçeneği sunuluyor.

Samsung’un Galeri, İnternet, Mesajlar, Telefon ve Hatırlatıcılar gibi stok uygulamaları yeni özelliklerle rötuşlanarak yenilenmiş bir görünüme kavuşuyor. Hatta bazı uygulamalar daha temiz bir görünüm için “Samsung” markasını bile değiştiriyor. Yerleşik fotoğraf düzenleyici, fotoğraflarınızı düzenlemek için gezinmesi daha kolay kontrollere sahipken, “Studio” adı verilen özel bir video düzenleyici, video düzenleme ihtiyaçlarını karşılayacak.

Galaxy M13 5G, Android 12 ile yayınlanmıştı

Samsung Galaxy M13 5G, Android 12 ile piyasaya çıkmıştı. Geçtiğimiz yıl Android 13 güncellemesini alan telefon, ikinci kez büyük bir güncelleme alıyor. Samsung’un telefon için Android 16’ya kadar güncelleme sözü vermişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER