Teknoloji

Samsung Galaxy J5 (2017) sızıntısı tasarımı ve özellikleri ortaya çıkardı

galaxy j5 2017Samsung’un orta segmentte konumlanan Galaxy J serisine bu yıl da üç yeni model eklemesi bekleniyor. Bu modellerin geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Galaxy J3, Galaxy J5 ve Galaxy J7 adlarını taşımaları öngörüyor. Galaxy J5 2017 sızıntısı, henüz resmiyet kazanmamış telefonun özellikleri ve tasarımı hakkında daha somut fikir edinmeyi sağlıyor.

Metal kasası ve yenilenmiş tasarımı sayesinde 2017 model Galaxy J5 üst sınıf bir görünüme kavuşmuşa benziyor. Telefon barındırdığı bileşenler itibarıyla da iyi bir izlenim bırakmayı başarıyor. 1.6 GHz sekiz çekirdekli Exynos 7870 işlemciye 2 GB RAM ve microSD kart ile genişletilebilen 16 GB dahili depolama alanının eşlik edeceği söyleniyor.

Sızıntıya göre, akıllı telefonda 720p çözünürlüğe sahip 5.2 inç Super AMOLED ekran bulunuyor. Ekran boyut ve çözünürlük itibarıyla orta segment bir telefon için oldukça makul görünüyor. Telefonun hem arkasında hem de önünde 13 megapiksel çözünürlüklü kameraların yer alacağı söyleniyor. Telefonun önündeki fiziksel ana ekran tuşunun parmak izi tarayıcısı işlevini gördüğü de belirtiliyor.

Galaxy J5 2017 önümüzdeki ay resmiyet kazanabilir

Akıllı telefonun kutusundan Android 7.0 Nougat işletim sistemiyle çıkacağı söyleniyor. 3000 mAh kapasiteli pil taşıması beklenen telefonun önümüzdeki ay itibarıyla resmiyet kazanması ve Avrupa’da 279 avro karşılığında satılması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER