Teknoloji

Samsung Galaxy J2 Core (2020) modası geçmiş Android sürümüyle geldi

galaxy j2 core 2020

Bu yıl Android Go akıllı telefon pazarı biraz sessiz gibi görünüyor. Her ne kadar Nokia yakın zamanda Android 10 Go Edition tabanlı Nokia 1.3 modelini çıkarmış olsa da, diğer şirketlerden şimdiye kadar fazla ses duymamıştık. Samsung, Galaxy J2 Core modelinin yenilenen bir versiyonuyla sessizliği biraz olsun bozuyor. Galaxy J2 Core (2020) modeli Hindistan’da duyuruldu. Bu telefon özünde, orijinal modelin iki katı depolama alanına sahip bir ürün olma özelliğini taşıyor.

Telefonda Samsung yapımı ve 14 nm tabanlı Exynos 7570 işlemci bulunuyor. Telefonda sadece 1 GB RAM var, ancak bu da Android Go için yeterli olacaktır. Dahası, bu sefer 16 GB dahili hafızanın bulunduğunu görüyoruz. microSD kart yuvası sayesinde depolama alanını daha da artırma imkanı bulunuyor.

Galaxy J2 Core 2020 modelinde 5 inç, 960 x 540 piksel çözünürlüklü, artık modası çoktan geçmiş bir LCD ekran mevcut. Ekranın üst ve alt kısımlarında kalın ekran çerçevesi dikkat çekiyor. Ekranın üst kısmında 5 megapiksel çözünürlüklü bir kamera var. Arkada ise otomatik odaklı ve 8 megapiksel çözünürlüklü tek bir kamera bulunuyor.

Bu telefonun en tartışmalı yanı ise yüklü geldiği yazılım olacaktır. İki yıllık Android 8 Go sürümüyle yüklü olarak geliyor. Nokia’nın Android Go telefonuna Android 10 Go Edition yüklediği bir ortamda Samsung’un eski sürümü tercih etmesi hayal kırıklığı sayılabilir. Bunun dışında telefonun 2600 mAh kapasiteli ve değiştirilebilir pili mevcut.

Galaxy J2 Core (2020) modelinde LTE bağlantı desteği ve çift SIM kartla kullanım imkanı bulunuyor. Cihazın microSD kart için ayrı bir yuvasının bulunması sayesinde daha fazla depolama alanı ile çift SIM kart desteği arasında seçim yapmanız gerekmeyecektir.

Hindistan’da duyurusu yapılan J2 Core modelinin altın, mavi ve siyah renk seçenekleri bulunuyor. Cihazın Hindistan fiyatı 6300 rupi (578 TL) olarak belirlenmiş. İlk J2 Core modelinin Hindistan fiyatından biraz daha yüksek olduğu belirtiliyor. Galaxy J2 Core’un ilk versiyonu Türkiye’de 1100 TL civarında bir fiyattan satılıyor. Bu durumda yenisinin de 1200-1300 TL civarında bir fiyattan gelmesini beklemek yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER