Teknoloji

Galaxy Fold’un piyasaya çıkışı ile ilgili Güney Kore’den önemli haber

samsung galaxy fold

Samsung, eylül ayında Galaxy Fold akıllı telefonunun daha da iyileştirilmiş versiyonunu satışa çıkaracağını açıklamıştı. Görünüşe göre, telefonun Güney Kore’de tam olarak hangi tarihte piyasaya sunulacağı kesinleşti.

Koreli haber sitesi yna.co.kr tarafından verilen habere göre, Samsung ve üç mobil operatör Galaxy Fold’u Güney Kore’de 6 Eylül gününde satışa sunmak için görüşüyor. Sorunları giderilmiş cihazın eylül sonunda piyasaya çıkacak şekilde planlandığı söyleniyordu. Anlaşılan lansman takvimi önemli oranda erkene çekiliyor.

Galaxy Fold IFA 2019’da sergilenebilir

Ayrıca haber sitesi, Samsung’un bu cihazı IFA 2019 tüketici elektroniği fuarında ilk kez küresel tüketici topluluğuyla buluşturmayı hedeflediği söyleniyor. IFA, 6 Eylül tarihinde kapılarını açacak. Hem Çin hem de ABD’de Galaxy Fold’un güncellenmiş versiyonunun eylül ayında çıkması bekleniyor. Ancak Koreli yayın organı bu ülkelerdeki çıkış tarihi hakkında net bir bilgi vermedi.

Samsung, temmuz ayının ortalarında yayınladığı bir basın açıklamasıyla sorunlar rastlanan cihazda neleri düzelttiğini detaylandırmıştı. Şirketin belirttiğine göre, ekranın üstündeki koruyucu film ekranı saran çerçevenin altına kadar uzatıldı, böylelikle kullanıcı tarafından soyulması engellenecek. Ayrıca menteşe ve katlanabilir ekranı güçlendiren birtakım iyileştirmeler de yapıldı.

Güney Koreli şirket, menteşenin hem üst hem de alt ucunun güçlendirildiğini, bunun için koruyucu kapaklar eklendiğini belirtti. Ayrıca telefonun gövdesi ve menteşe arasındaki boşluk da azaltıldı.

Samsung Galaxy Fold’un yurt dışı satış fiyatı 1980 dolar olarak belirlenmişti. Avrupa’da da 2000 avro karşılığında satılacak.

SamsungThe Samsung Galaxy Fold is expected to cost £1800 when it launches.

İLGİLİ HABERLER