Teknoloji

Galaxy Fold videosunda ekranın ortasındaki kırışıklık dikkat çekici – Video

Samsung katlanabilir akıllı telefonu Galaxy Fold’u şubat ayında düzenlediği Unpacked etkinliğinde, Galaxy S10 serisiyle birlikte duyurmuştu. Ancak bu cihaz şimdiye kadar ne basın mensuplarının ne de başkasının elinde görülmedi.

Sammobile tarafından ortaya çıkarılan bir çevrimiçi video, Galaxy Fold’a doğrudan bakış atmayı sağlıyor. Videonun kaynağı Vietnam gibi görünüyor. Burası bazı Samsung cihazlarının üretildiği, aynı zamanda şirketin Ar-Ge faaliyetlerinin yer aldığı bir ülke olarak biliniyor. Bu nedenle Galaxy Fold’a orada rastlanması gayet mantıklı görünüyor.

Videoda gösterilen cihaz Galaxy Fold’un AT&T çeşidi gibi görünüyor. Ancak en dikkat çekici ayrıntı, içteki ekranın ortasında görünen kırışıklık oluyor. Bu durum, her ne kadar bir kutunun içinde, fazlasıyla yansıma yapan camın arkasında sergilenmiş olsa da, Mobil Dünya Kongresi’nde gösterilen Galaxy Fold’da da dikkat çekmişti.

Buna ek olarak videoda Galaxy Fold’un sıkıca kapandığı görülüyor. Bu da onun sağlam bir cihaz olduğunu işaret ediyor. Aynı zamanda katlanabilir telefon çalışır hâlde de görülüyor. Hem dış ekran hem de iç ekran videoda gösteriliyor. Katlandığı zaman harici ekran işliyor ve cihazın normal bir akıllı telefon gibi kullanılmasını, uygulamalara ve bildirimlere erişimi mümkün kılıyor.

Samsung Galaxy Fold’da 7 nm tabanlı yonga set, 12 GB RAM ve 512 GB dahili hafıza bulunuyor. Aynı zamanda altı adet kamera da mevcut. 4.6 inç ekran dışta yer alırken, cihaz açıldığında içteki ekran 7.3 inçlik bir büyüklüğe ulaşıyor.

Galaxy Fold 26 Nisan’da ABD’de satışa çıkıyor. Mayıs ayının başlarından itibaren de Avrupa’ya gelecek. Cihazın başlangıç fiyatı 1980 dolar olarak açıklanmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER