Manşetler

Galaxy Fold’un bozulan ekranlarıyla ilgili Samsung’dan açıklama

Galaxy z Fold 2

Samsung, yakında piyasaya çıkacak olan Galaxy Fold’un bazı basın mensuplarına ve yazarlara verilen örnek inceleme ürünlerinin ekranlarında meydana gelen sorunlarla ilgili bir açıklama yaptı.

Güney Koreli şirket, her ne kadar ekrana doğrudan bir temas veya darbe olmadan sorun çıkan her bir test örneğini tek tek incelemek istediğini belirtti. Örneğin, The Verge sitesinin editörü Dieter Bohn’un elindeki Galaxy Fold’un içteki katlanabilir ekranı ve menteşesi arasına kaçan küçük bir cisim ekranda küçük bir tümseğe neden olmuş ve en sonunda ekranı çatlatmıştı.

İlginçtir ki Samsung, ekranların bozulmasıyla ilgili sorunun inceleme yapan kişilerin ekrana yerleştirilmiş olan koruyucu plastik katmanı kaldırmaya çalışmasından kaynaklandığını söyledi. Aslında bu katman bir ekran koruyucusu gibi görünüp çıkarılmasında bir sorun yok gibi görünse de, anlaşılan o ki, göründüğünden çok daha önemli bir amaca hizmet ediyormuş. Samsung, konuyla ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı yaptı:

Sınırlı sayıda erken Galaxy Fold örneği inceleme için medyaya sağlandı. Sağlanan örnekler üzerindeki ana ekranla ilgili birkaç şikayet aldık. Sorunun nedenini belirlemek için bu ürünleri bizzat inceleyeceğiz.

Bundan bağımsız olarak, bazı incelemeciler ekranın tepesindeki koruyucu katmanı kaldırdıklarını söyledi, bu da ekranda zarara yol açar. Galaxy Fold’daki ana ekran, ekranı istenmeyen çizilmelere karşı korumak için tasarlanmış, ekran yapısının bir parçası olan üst koruyucu katmana sahiptir. Koruyucu tabakanın çıkarılması veya ana ekrana yapıştırıcılar eklenmesi hasara neden olabilir. Bu bilgilerin müşterilerimize açıkça aktarılmasını sağlayacağız.

https://twitter.com/stevekovach/status/1118571414934753280

Samsung’un bu ekran koruyucu katman ile ilgili net bir açıklama yapması iyi oldu, ancak bu açıklama ekranlarda neden bozulmanın gösterdiğini tam olarak açıklamıyor. The Verge, CNBC ve diğer sorun yaşan site editörleri ürünlerini inceleme için Samsung’a geri göndermiş. İlerleyen zamanlarda sorunların neden kaynaklandığını daha iyi öğrenme imkanı elde edeceğimizi umuyoruz.

https://twitter.com/robotodd/status/1118574478009626624

Galaxy Fold ile ilgili sorunlar yurt dışında test ürünlerinin gazetecilere, blog yazarlarına veya YouTuber’lara dağıtılmasından sadece birkaç gün sonra geldi. Samsung, Galaxy Fold’un ekranının yoğun testlerden geçirildiğini, esnek ekranın 200 bin açıp kapanmaya dayanıklı olduğunu söylemişti. Ancak gerçek hayattaki durum test ortamındakinden farklı görünüyor.

Bazı problemler engellenebilir gibi görünüyor. Bazı incelemeciler, bir ekran koruyucu gibi görünen dıştaki polimer katmanı kazımışlar. Halbuki bu katman ekranın en önemli parçalarından bir tanesi. Aslında Samsung, ürünün üstüne dış katmanın soyulmamasına yönelik bir uyarı eklemiş. Ancak anlaşılan o ki, bu uyarı daha rahat görülebilecek bir şekilde yapılmalı.

Yurt dışı fiyatı 1980 dolar olarak açıklanan, mayıs ayında Türkiye’de ön siparişe çıkması beklenen ve fiyatının da 10 bin TL’nin üzerinde olacağını tahmin ettiğimiz bir ürün için daha piyasaya çıkmadan bu gibi sorunların gündeme gelmesi biraz can sıkıcı oluyor. İlerleyen zamanlarda konuyla ilgili daha net bir tablonun ortaya çıkacağını tahmin ediyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER