Teknoloji

Galaxy Fold satış rakamları için Samsung’dan yeni açıklama

samsung galaxy fold katlanabilir telefon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bundan yaklaşık bir ay önce, Samsung’un üst düzey yöneticilerinden Young Sohn, şirketin ilk katlanabilir telefonu Galaxy Fold‘un yaklaşık 1 milyon sattığını açıklamıştı. Bu açıklama kısa süre sonra şirket tarafından düzeltilmişti. Samsung, CES 2020’de Galaxy Fold satış rakamlarıyla ilgili olarak yeni bir bilgi paylaştı.

Samsung’un mobil biriminin şefi olan DJ Koh, gazetecilere yaptığı açıklamada “400 ila 500 bin Fold sattığımızı düşünüyorum” ifadesini kullandı. Koh’un şirketin mobil birimini yönetmesi, verdiği sayının gerçeğe yakın olma ihtimalini güçlendiriyor. Yine de, Samsung’un mobil biriminin başındaki ismin, şirket adına bu kadar önemli bir cihazın kesin satış rakamını bilmemesinin üzücü olduğu söylenebilir.

Samsung, bir süre önce 2019’daki hedefinin yarım milyon Fold satmak olduğunu açıklamıştı. Şirket, eğer 500 bin Fold sattıysa hedefini tutturmuş olacak. 400 bin Fold satılması ise Samsung’un hedefi kaçırdığı anlamına gelecek. Dolayısıyla Koh’un önemsizmiş gibi geçiştirmeye çalıştığı durumun şirket adına aslında önemli olduğu söylenebilir.

Galaxy Fold Samsung’un 5G telefonlarının arkasında kaldı

Galaxy Fold’un çıkışında yaşanan sorunlara rağmen 400-500 bin civarında bir satış rakamına ulaşması etkileyici olsa da, katlanabilir telefonun Samsung’un portföyündeki diğer “niş” cihazların gerisinde kaldığı da görülüyor. S10 ve Note 10’un yüksek fiyatlı 5G versiyonları, Galaxy Fold’dan daha fazla kişiye ulaşmış durumda. Samsung, kısa bir süre önce 2019’da 6.7 milyon 5G telefon sattığını açıklamıştı.

Samsung’un Galaxy Fold’un takipçisini de yakında gözler önüne çıkaracağı konuşuluyor. “İstiridye kabuğu” tasarımlı katlanabilir telefonun 11 Şubat’ta Galaxy S serisinin yeni üyeleriyle birlikte tanıtılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER