Teknoloji

Galaxy Fold Samsung’un 3.5mm kulaklık jakı taşımayan ilk telefonu

galaxy fold

Apple iPhone 7 ile birlikte kulaklık jakını akıllı telefonlarından kaldırdığından bu yana, Samsung her seferinde akıllı telefonlarından kulaklık jakını kaldırmadığını tekrarlıyor. Halbuki birçok şirketin Apple’ın izinden gittiğini ve kulaklık portunu telefonlarından çıkardığını gördük. Samsung da en sonunda benzer bir adımı attı, ancak Galaxy S10’da kulaklık jakı bulunduğu için bu adımı başlangıçta atladık. Galaxy Fold, Samsung’un ilk katlanabilir telefonu 3.5mm kulaklık jakı barındırmıyor.

Dün akşam gerçekleştirilen Unpacked etkinliğinden önce, Samsung’un bu etkinlikte katlanabilir telefonunu tanıtıp tanıtmayacağına dair farklı haberler geliyordu. Samsung ise etkinliğe Galaxy Fold’u tanıtarak başlayıp hızlı bir giriş yaptı. Sadece telefonun adını öğrenmekle kalmadık, aynı zamanda telefonun son tasarımını da gördük. Aynı zamanda Samsung bu telefonun tüm teknik özelliklerini, fiyatını ve çıkış tarihini de açıkladı.

Galaxy Fold’un alt kenarında anten şeritleri, hoparlör ve USB-C portu var, ancak 3.5mm kulaklık jakı yok. Ne var ki Samsung, Galaxy Fold’u satın alanlara ücretsiz Galaxy Buds fırsatı sunacağını söyledi. Galaxy Buds da Unpacked etkinliğinde tanıtılan yeni kablosuz kulaklık modeli. Üstelik Galaxy S10 için ön sipariş verenlere de ücretsiz Galaxy Buds fırsatı sunuluyor.

Telefonun ne kadar büyük olduğunu dikkate alırsak, Samsung’un bu telefonda kulaklık jakına rahatlıkla yer verebileceğini düşünebiliriz. Ne var ki, kulaklık jakı için gerekli bileşenler az alan kaplamıyor. Galaxy Fold’un kalınlığının ise belirli bir seviyeyi geçmemesi gerekiyor.

Aslında birkaç yıldır Samsung’un ses portunu cihazlarından kaldıracağı söyleniyor. Hatta bu yılın amiral gemisi modelleriyle birlikte 3.5mm kulaklık jakının kaldırılacağı söyleniyordu. Halbuki bu adım Galaxy Fold ile atıldı? Galaxy Fold için Samsung, “geleceğin telefonu” nitelendirmesini yapıyor. Bu durumda Samsung’un çizdiği gelecekte 3.5mm kulaklık jakı yok diye düşünmekten kendimizi alamıyoruz.

İLGİLİ HABERLER