Teknoloji

Samsung CEO’sundan Galaxy Fold itirafı

Galaxy z Fold 2

Samsung‘un mobil biriminin başındaki isim olan DJ Koh, şirketinin ilk katlanabilir telefonu Galaxy Fold konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Bir grup gazeteciye konuşan Koh, Galaxy Fold’u henüz tam anlamıyla hazır olmadan tanıttıklarını ve piyasaya sürmeye çalıştıklarını belirtti. Koh, telefonun piyasaya çıkışından kısa bir süre önce ertelenmesini ise “utanç verici” olarak tanımladı.

Galaxy Fold’un piyasaya çıkan ilk katlanabilir telefon olması planlanıyordu. Şubat ayının sonlarında tanıtılan telefonun nisan ayının sonlarında piyasaya çıkacağı açıklansa da; teknoloji yayıncıları tarafından yapılan incelemeler sırasında görülen sorunlar, planları alt üst etmişti. Ekranın farklı faktörlerin etkisiyle kolaylıkla zarar görmesi, en önemli sorun olarak öne çıkmıştı.

Bu durum üzerine Galaxy Fold’un piyasaya çıkışı süresiz olarak ertelenmişti. Samsung telefonun satışa sunulacağını belirtse de, hâlâ bunun için yeni bir tarih açıklamış değil. Konuya ilişkin en son bilgi ise Galaxy Fold’un temmuz ayı içinde de satışa sunulmayacağı yönünde.

Koh’a göre, Galaxy Fold ile ilgili tüm problemler tespit edilmiş durumda. The Independent‘ın haberinde ise Samsung’un 2000 adet cihazı test ettiği belirtiliyor. Buna rağmen, şirket Galaxy Fold’u piyasaya sürme konusunda temkinli davranmayı sürdürüyor. Katlanabilir telefon konusunda bir şeyleri atladığını kabul eden DJ Koh, toparlama sürecinde olduklarının altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER