Manşetler

Sağlamlaştırıldığı söylenen Galaxy Fold gerçekte ne kadar sağlam? – Video

galaxy fold
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Güncellenmiş Samsung Galaxy Fold, aylar süren bekleyişin ardından nihayet son kullanıcılarla buluşmaya başlıyor. Geçen nisan ayında piyasaya çıkması planlanan ürünün, teknoloji yazarlarına gönderilen örneklerinde rastlanan sorunlar katlanabilir telefonun bozulmaya karşı çok hassas ve kırılgan olduğunu ortaya koymuştu. Ne var ki, Galaxy Fold’un “tamir edilmiş” versiyonu da hâlâ aşırı derecede kırılgan görünüyor.

Üstelik Samsung’un yayınladığı yeni bir video da şirketin bu durumu bildiğini gösteriyor. Şirket, Galaxy Fold sahiplerinin yeni telefonlarına özel bir dikkatle yaklaşmalarını tavsiye ediyor. YouTube’un popüler kanallarından JerryRigEverything de katlanabilir telefonun ne kadar hassas olduğunu gerçekleştirdiği testle gösteriyor.

Galaxy Fold’un ilk versiyonunda inceleyen gazetecilerin tespit ettikleri birtakım sorunlar bulunuyordu. Örneğin menteşe arasına giren toz ekrana zarar veriyordu. Ekranın üstünü kaplayan yumuşak plastik yüzeyin üzerinde de çıkıntılar oluşuyordu. Aynı zamanda bazıları da ekranın üstünü kaplayan ince katmanı ekran koruyucu film sanarak kazımıştı.

Samsung, tüm bu sorunları Galaxy Fold’un yeni iterasyonuyla birlikte çözüme kavuşturmuştu. Örneğin, koruyucu üst ekran katmanını çerçevenin altına kadar uzatarak kazınmasını imkansız hâle getirmişti. Aynı zamanda menteşedeki boşlukları da epey daraltmış, toz veya partikül girmesini engellemek için de plastik kapaklar yerleştirmişti.

Tüm bunlara rağmen, Samsung’un videosunda Galaxy Fold sahiplerine, 2000 dolara yakın para saydıkları telefonlarına özenle davranmalarını öğütlüyor. Samsung’un videodaki bazı talepleri de daha mantıklı görünüyor. Şirket kullanıcılara ekrana ek bir koruyucu film yerleştirmemelerini tavsiye ediyor. Aksi takdirde katlanabilir ekranın çalışması etkilenecektir. Aynı zamanda dokunmatik ekrana tıklatırken aşırı basınç uygulanmaması gerektiğini de söylüyor ki, bunun bir telefon için sıra dışı olduğunu söylemek gerekiyor. Ayrıca Samsung, Fold’un suya veya toza dayanıklı olmadığını da söylüyor. Aynı zamanda telefonun sağlam şekilde kapanmasını sağlayan mıknatısların kredi kartı, otel odası kartları veya tıbbi cihazlarla da girişim yapabileceğine dikkat çekiyor.

Galaxy Fold hâlâ hassas

Ne yazık ki, tüm bu uyarılara rağmen yeni Fold hâlâ kolaylıkla kırılabiliyor. JerryRigEverything’in videosunda uygulaman standart dayanıklılık testinde de görüldüğü gibi, Galaxy Fold’un ilk iterasyonunu etkileyen sorunlar varlığını korumaya devam ediyor. Ekran aşırı derecede yumuşak ve kolaylıkla çiziliyor. Hatta tırnaklar bile ekrana zarar verebiliyor. Anlaşılan o ki, Samsung bu yüzden ekrana sertçe tıklatılmamasını öğütlüyor.

JerryRigEverthing’in testlerinde yabancı partiküllerin hâlâ ekranın içine çok kolay kaçabileceğini gösteriyor. Testin diğer kısımları ise biraz daha moral verici gibi görünüyor. Fold, arkaya doğru katlama girişimlerine karşı dayanıklı görünüyor. Bu da Samsung’un fiziksel donanıma katkıda bulunduğu mühendislik seviyesini gösteriyor.

Samsung, hassas bir cihazın daha fazla satış sonrası desteğe ihtiyaç duyacağı düşüncesiyle “Galaxy Fold Premier Service” adı verilen bir hizmet sunuyor. Samsung’un videosunun sonlarında da bu hizmetten kısaca bahsediliyor. Kişisel kurulum, eğitim seansları ve telefon desteğinin yanı sıra bu serviste nelerin olacağını şu an için bilmiyoruz. Ancak teoride ekranın zarar görmesine karşın iyileştirilmiş garantinin de bulunmasını bekleriz. Gerçekte ise bunun olup olmadığını şu an için bilmiyoruz.

İLGİLİ HABERLER