Manşetler

Galaxy Fold açılıp kapanmaya ne kadar dayanıklı, testlerin sonuçlarına bakın

samsung galaxy fold
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, Galaxy Fold’u duyurduktan sonra yaptığı tanıtım çalışmaları içinde, bu cihazın 200 bin kez açılıp katlanmaya dayanıklı olduğunu öne sürmüştü. Bunun da beş yıllık bir kullanıma karşılık geldiği tahmininde bulunmuştu.

Daha sonra piyasaya sürülmeye hazır hâle gelen Fold’un açılıp kapanmaya dayanıklı olmasından daha çok buna izin veren menteşe yapısı ve bunun yol açtığı bazı sorunlar daha çok konuşuldu. Bu arada Samsung, hiç kimsenin sözünü ettiği 200 bin rakamını test edeceğini düşünmüyordu, ancak meraklı bazı medya kuruluşları şirketin bu iddiasını doğrulama girişiminde bulundu.

CNET ve SquareTrade, Galaxy Fold’un menteşe mekanizmasının Samsung’un iddia ettiği kadar dayanıklı olup olmadığını teste tabi tuttu. Hatta SquareTrade, hızlı şekilde ilerlemek için telefonun kapağını otomatik olarak açıp kapatan bir makine tasarladı.

Ne yazık ki, Samsung’un iddiasının sadece yarıdan biraz fazlası gerçeğe dönüştü. CNET’in testinde cihaz sadece 119 bin 380 kez açılıp kapanmaya dayandı. Bu da yaklaşık 3 yıllık kullanıma karşılık geliyor. Yukarıda yer verdiğimiz test videosunda da görebileceğiniz gibi, videonun 25:30’luk anında cihaz bozuluyor.

Dikkat çekilmesi gereken bazı hususlar var. SquareTrade’in cihazı katlamak için kullandığı robotun uyguladığı güç ve hız bunların başta geleni. Karşılaştırmak için, aşağıda yer alan Samsung videosuna göz atabilirsiniz.

 

Galaxy Fold sağlamlık testleri gerçek hayata ne kadar uygun?

Samsung, testinin bir hafta boyunca sürdüğünü söylemişti. CNET ise testlerinde 200 bin açıp kapatmayı bir güne sığdırdı.

Hangi test senaryosu gerçek hayata daha yakın, bu tartışılır. Ancak Samsung’un çok kibar davrandığını söyleyebiliriz. Squaretrade’in robotu da çok kaba görünüyor.

Bu arada, kaç kişi bu telefonu üç yıldan fazla kullanır, orası da tartışılır. Galaxy Fold, yüksek fiyatı nedeniyle daha çok zenginlere hitap edecektir. Bu kullanıcı kitlesi de büyük ihtimalle cihazlarını iki yılın sonunda değiştirmeyi tercih edecektir.

Samsung, Galaxy Fold’u daha da güçlendirmek, ekranını sağlamlaştırmak için ekranın üstünü kaplayan filmi çerçevenin altına kadar uzatmış, aynı zamanda menteşelere kapaklar yerleştirmişti. Buna rağmen cihazın hâlâ hassas olduğu yorumları yapılmıştı.

İLGİLİ HABERLER