Teknoloji

Galaxy Fold 2 yenilikçi kamera teknolojisiyle gelebilir

Galaxy z Fold 2

Samsung‘un en yeni katlanabilir telefonu Galaxy Z Flip, geçtiğimiz hafta resmiyet kazanmıştı. Ancak Güney Koreli şirketin sıradaki katlanabilir telefonuna dair dedikoduların ortaya çıkması fazla zaman almadı. Galaxy Fold 2 adını taşıması beklenen telefonun ön kamerası için yeni bir kamera teknolojisinin tercih edilebileceği belirtiliyor.

Ünlü duyumcu Ice Universe tarafından dile getirilen iddiaya göre, Galaxy Fold 2’nin ön kamerası, ekranın içine yerleştirilecek. Galaxy Fold 2’nin bu teknolojinin kullanıldığı ilk cihaz olacağını söyleyen Ice Universe, telefonun temmuz ayında satışa sunulacağı iddiasını da dile getirdi.

Eğer bu iddia gerçeğe dönüşürse, orijinal Galaxy Fold’un ekranının köşesinde bulunan büyük çentik ortadan kalkmış olacak. Böylelikle kullanıcılara çok daha geniş bir ekran deneyimi sunulabilecek.

Galaxy Fold 2 de ultra ince cam ile korunacak

Ön kamerayı ekranın içine yerleştirme fikrinin Samsung’a ait olmadığını ve daha önce başka şirketlerin bu yöndeki hazırlıklarını kamuoyuyla paylaştığını hatırlatmakta fayda var. Oppo ve Xiaomi, ekranın içine ön kameraya yerleştirme çalışmalarını geçtiğimiz yıl resmi olarak duyurmuştu. Xiaomi, bir süre önce bu teknolojinin henüz kullanıma hazır olmadığını da belirtmişti. Bu teknolojide ön kamera, ekranın daha şeffaf görünen bir bölümüne yerleştiriliyor.

Samsung, Galaxy Fold’da katlanabilir ekranı plastik ile korumayı seçmişti. Şirket, geçtiğimiz hafta tanıtılan Galaxy Z Flip’te ise plastik yerine “ultra ince cam” adını taşıyan tescilli teknolojisini tercih etmişti. Galaxy Fold 2’de de Samsung’un ultra ince camı seçmesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER