Teknoloji

Galaxy Fold 2’nin taslak tasarımları beklentileri yükseltiyor

galaxy fold 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung‘un ikinci katlanabilir telefonu Galaxy Z Flip, pek çok açıdan şirketin ilk katlanabilir telefonu Galaxy Fold’u solluyor. Ancak Galaxy Z Flip’in insanların kafasındaki asıl “katlanabilir telefon” imajına pek de uymadığını belirtmek gerekiyor. Galaxy Fold‘un tasarımı, Samsung’un yıllar önce insanların aklına yerleştirmeye başladığı katlanabilir formatına daha fazla uyuyor. Galaxy Fold’un gerçek halefi olması beklenen Galaxy Fold 2 ile ilgili en yeni taslak tasarımlar ise görenlere umut verecek türden.

Galaxy Fold’un Samsung’un hatta genel olarak akıllı telefon pazarının tarihinde önemli bir yeri var. Ancak katlanabilir ekranlı telefon, pek çok açıdan mükemmellikten oldukça uzak durumda. Telefonun teknik özellikleri diğer üst sınıf cihazlarla aynı seviyede. Ancak fiyat ve dayanıklılık sorunları göz ardı edildiğinde bile cihazın bazı kullanım sorunları mevcuttu. Eğer internete sızan son taslak tasarımda biraz gerçeklik payı varsa, Samsung’un sorunların en azından bazılarını çözmeye istekli olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Taslaklara bakıldığında en belirgin değişikliğin telefonun ikinci ekranında olduğu görülüyor. Orijinal Galaxy Fold’da ikinci ekran, zaten oldukça dar olan dış yüzeyin oldukça küçük bir kısmını kullanıyordu. Galaxy Fold 2’de ise ikinci ekranın dış yüzeyin neredeyse yarısını kaplaması göze çarpıyor. Bu ekranın üzerindeki çentikte ise ön kamera bulunuyor. Böylelikle telefonun ekranının tamamını açmadan selfie çekmek veya canlı yayın yapmak mümkün hâle geliyor.

Galaxy Fold 2 taslağında dikkat çeken bir diğer nokta ise arka kamera sistemi. Burada beş sensörlü bir sistem göze çarpıyor. Ana kamera görevini ise Samsung’un Galaxy S20 Ultra’da da kullandığı 108 megapiksel çözünürlüklü ISOCELL Bright HM1 sensörün üstlenebileceği belirtiliyor. Bu sistemin 100x Space Zoom özelliğini taşıması da ihtimaller arasında sayılıyor.

Galaxy Fold 2 S Pen desteğiyle gelebilir

İç ekrana bakıldığında ise pek fazla değişiklik görülmüyor. Buradaki en somut değişiklik olarak kameranın ekranın sağ üst köşesindeki deliğe yerleştirilmesi öne çarpıyor. Orijinal Galaxy Fold’da ön kamera büyük bir çentikte yer aşıyor. Taslaklara bakıldığında Galaxy Fold 2’nin S Pen desteğine sahip olabileceği de görülüyor.

Söz konusu Galaxy Fold 2 taslağının dedikodular ve tasarım patentleri doğrultusunda isimsiz kaynaklar tarafından hazırlandığını belirtmekte fayda var. Dolayısıyla burada bahsedilen değişikliklerin bir tür “istek listesi” olduğu söylenebilir. Samsung’un bu istekleri ne ölçüde karşılayabileceği ise zaman içinde anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER