Teknoloji

Galaxy Fold 2 tanıtımdan sonra hemen satışa çıkmayabilir

Galaxy z Fold 2

Samsung’un Galaxy Fold 2 adını taşıyacağı söylenen yeni katlanabilir telefonunu 5 Ağustos’ta Note 20 serisiyle birlikte tanıtması bekleniyor. Ancak son haberler, Galaxy Fold 2’yi raflarda görmek için biraz daha sabretmenin gerekebileceğini gösteriyor.

Söz konusu gecikmenin Galaxy Fold 2’nin yazılım geliştirme sürecinde yaşanan sıkıntılardan kaynaklanacağı söyleniyor. Samsung’un henüz Galaxy Fold 2’nin başlatıcısının ilk sürümüne bile ulaşmadığı belirtiliyor. Galaxy Note 20’de ise yazılım sürecinde çok ciddi mesafe alındığı vurgulanıyor.

Başka bir kaynak ise Galaxy Fold 2’nin makul kapasiteyle üretimi için ağustos ayını işaret etti ve temmuz ayındaki üretim hacminin çok düşük olacağını öne sürdü. Bu da telefonun çıkışının ağustos ayının sonlarını veya eylül ayının ilk günlerini bulabileceği; buna rağmen, ilk etapta telefonun stoklarında sıkıntı yaşanabileceği anlamına geliyor.

Üretimdeki sıkıntının nedeninin ise Samsung’un katlanabilir ekranın üstüne yerleştirdiği Ultra İnce Cam’ın (UTG) tedariği olduğu söyleniyor. Galaxy Z Flip ile birlikte kullanılmaya başlayan UTG’nin üretim kapasitesinin gelecek yıla kadar sınırlı olacağı belirtiliyor.

Bu sebepler nedeniyle Galaxy Fold 2, en azından ilk etapta, ulaşılması zor bir telefon olacak gibi görünüyor. Selefine kıyasla biraz daha uygun fiyatlı olması beklenen Galaxy Fold 2’nin hem iç hem de dış ekranının daha büyük olacağı söyleniyor. Qualcomm Snapdragon 865 işlemciyle 5G desteği sunması beklenen telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 4500 mAh kapasiteli pilinin vereceği konuşuluyor. Samsung’un telefonu suya ve toza karşı dayanıklı hâle getirmeye çalıştığı iddia edilse de, bu konuda henüz somut bir işaret görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER