Teknoloji

Galaxy Fold 2’de S Pen desteği bekleyenlere kötü haber

Galaxy z Fold 2

Samsung, Galaxy Fold 2 adını taşıyan yeni katlanabilir telefonunu 5 Ağustos’ta Note 20 serisiyle birlikte tanıtmaya hazırlanıyor. Daha önce çıkan haberlerde Galaxy Fold 2’de S Pen desteğinin bulunacağı söylense de, Güney Kore kaynaklı son haberler farklı bir durumu işaret ediyor. Teknik kısıtlamalar nedeniyle Samsung’un Galaxy Fold 2’de S Pen desteği sunamayacağı belirtiliyor.

Samsung’un özellikle katlanabilir ekranın dayanıklılık sorunları nedeniyle S Pen desteğinden vazgeçtiği söyleniyor. Note 10’un 0.4 mm. kalınlığındaki ekranı S Pen’i taşımakta sorun yaşamıyor. Ancak Galaxy Fold 2’de, tıpkı Galaxy Z Flip’te olduğu gibi, Ultra İnce Cam kaplı ekranın kullanılması bekleniyor. Bu ekranın sadece 0.03 mm. kalınlığında olması, S Pen için yeterince dayanıklı olmadığı anlamına geliyor.

Ancak ekrana dair tüm haberlerin kötü olmadığını belirtmek gerekiyor. Galaxy Fold’da 60Hz olan yenileme hızının Fold 2’de 120Hz’e yükseleceği söyleniyor. Ekranın büyüklüğünün ve çözünürlüğünün de Fold’a kıyasla artacağını söylemek gerekiyor. Ancak bu bilgilerin henüz Samsung tarafından doğrulanmadığını hatırlatmakta da fayda var.

İddialara göre, Galaxy Fold 2 için 512 GB’nin yanı sıra 256 GB dahili depolama alanı seçeneği de sunulacak. Böylelikle katlanabilir ekranlı telefonun daha uygun fiyat karşılığında daha çok kişiye ulaşması bekleniyor. Ağustos ayı yaklaştıkça Galaxy Fold 2’yle ilgili daha fazla haber duymak sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER