Teknoloji

Galaxy Fold 2’nin ön ekranı ve suya dayanıklılığı ile ilgili yeni detaylar

Galaxy z Fold 2

Samsung’un kayıt başvurusunda bulunduğu patentler Galaxy Fold 2 için radikal tasarım değişikliklerinin söz konusu olabileceğini gösteriyor. Ön tarafta ince ve uzun bir bildirim penceresi olacak. Buna ek olarak suya dayanıklı tasarım gelecek nesil katlanabilir Samsung telefonu için sözü edilen özellikler arasında bulunuyor.

İlk Galaxy Fold modeli küçük boyutlu ön ekranı nedeniyle eleştirilere maruz kalıyordu. Bunun çözümü olarak ekranın daha da küçültmesi düşünülmüş gibi görünüyor. Çoğu insan Galaxy Fold modelini ekranı açılmış şekilde kullanıyordu, bu nedenle takipçisi olacak cihazda öndeki ekranın sadece hızlı bilgi ve bildirim kontrolü için kullanılması düşünülüyor.

Ne var ki, dıştaki bildirim ekranında bir bildirim gördükten sonra işlem yapılması için Fold 2’nin açılması gerekecek. Halbuki orijinal Galaxy Fold modelinde öndeki ekranda görülen bir bildirim için gerekli adım doğrudan bu ekranda, telefonun içteki ekrandan açılmadan yerine getirilebiliyordu.

Galaxy Fold 2'nin ön ekranı ve suya dayanıklılığı ile ilgili yeni detaylar

Bu arada ince ve uzun ekran, ön ekranın bir kılıfla gizlendiği zaman açıkta kalan kısmı da olabilir. Yani, ilk Fold modelinde olduğu gibi ön tarafta normal bir akıllı telefondaki gibi kullanılabilen büyük bir ekranı görebiliriz. Ancak kılıfla kullanım pratikte bu ekranın normal şekilde kullanılmasını büyük oranda engelleyecektir.

Bir de suya dayanıklılık özelliği var. İlk Samsung Galaxy Fold modeli, Güney Koreli şirketin şimdiye kadarki en pahalı telefonu olmasına rağmen, karmaşık yapıdaki parçaları nedeniyle IP sertifikasına sahip değildi. Diğer bir deyişle suya ve toza dayanıklılık özelliği bulunmuyor. 58 sayfalık patent dosyasında ise suya dayanıklılık özelliğini sağlayacak unsurlar, çizimleriyle birlikte anlatılıyor.

Samsung Galaxy Fold 2 modelinin 2020’nin üçüncü çeyreğinde tanıtılması ve satışa sunulması bekleniyor. Bu ürün piyasaya çıkıncaya kadar daha yeni detaylar ortaya çıkacaktır. Yeni haberleri de Teknoblog’da aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER