Teknoloji

Galaxy Fold 2 için süper hızlı şarj iddiası

galaxy fold 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung‘un Galaxy Fold 2 adıyla anılan yeni katlanabilir telefonu hakkındaki söylentiler uzun süredir etrafta dolaşıyor. Katlanabilir telefonda bulunması beklenen özelliklere dair işaretlere de Samsung’un One UI kullanıcı arayüzünün kodlarında rastlanıyor. Bu işaretlerin en yenisi, akıllı telefonda “süper hızlı” şarj özelliğinin bulunacağını gösteriyor.

Söz konusu ipucu, “bloom_front_charging_effect_superfast” şeklindeki kod dizesinde görülüyor. Bu kod dizisinin ait olduğu animasyonun telefonun dışındaki küçük LED ekranda gösterileceği belirtiliyor. Bu da telefonun, tıpkı Motorola Razr gibi, istiridye kabuğu şeklinde katlanan bir tasarıma sahip olması ihtimalini artırıyor.

Samsung için “süper hızlı şarj” 25W veya 45W kablolu şarj desteği anlamına geliyor. Hâlihazırda Galaxy S10 5G, Galaxy Note 10 ve Galaxy Note 10+ modellerinde şirket söz konusu şarj hızlarını sunuyor.

Samsung’un kullandığı Power Delivery (Güç İletimi) standardı, evrensel bir hızlı şarj standardı. Söz konusu standarttan akıllı telefonların yanı sıra tabletlerde ve dizüstü bilgisayarlarda da yararlanılıyor. Standart evrensel olsa da; cihazların alabileceği güç miktarı, cihazın boyutuna ve pil kapasitesine bağlı şekilde değişebiliyor.

Samsung’un yeni Galaxy Fold’da, tıpkı telefonun mevcut versiyonunda olduğu gibi, yan yana çalışan ve katlama mekanizmasıyla ayrılan iki farklı pile yer vermesi bekleniyor. Bu pillerden birinin büyük, diğerinin ise görece daha küçük kapasiteli olacağı söyleniyor. Süper hızlı şarj özelliğinin varlığı, özellikle büyük pilin çalışması için önem taşıyor.

Galaxy Fold 2 ne zaman tanıtılacak?

Hızlı şarj özellikli ve birden fazla pil hücresi taşıyan telefonlar yeni bir şey değil. Özellikle Çinli telefon üreticileri, son zamanlarda bu özelliğe sahip amiral gemisi telefonlar çıkarıyor. Bu üreticilerden biri olan Oppo, 4000 mAh kapasiteli bir pili tamamen boşken 30 dakika içinde tamamen doldurabilen süper hızlı şarj teknolojisini kısa süre önce duyurmuştu.

Galaxy Fold 2 tanıtımı için oklar şubat ayını işaret ediyor. Samsung’un yeni katlanabilir telefonunu önümüzdeki ay içinde Galaxy S serisinin yeni modellerini tanıtacağı etkinlikte gözler önüne çıkarması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER