Teknoloji

Galaxy Fold 2 için iki büyük değişiklik iddiası

galaxy fold 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’dan ve sektörel kaynaklardan gelen haberler, katlanabilir ekranlı Galaxy Fold’un satışlarının iyi gittiğini gösteriyor. Başlangıçta yaşanan sorunlara, gecikmeli çıkışa ve 2 bin dolarlık fiyat etiketine rağmen satışların iyi gitmesi, Samsung adına önemli bir başarı olarak değerlendirilebilir. Bu başarı, şimdiden Galaxy Fold 2 ile ilgili haberleri gündeme taşıyor.

Samsung’un yeni Galaxy Fold’u tanıtmak için 2020’yi beklemesi muhtemel görünüyor. Şirket, orijinal Galaxy Fold’u şubat ayında tanıtmış, ancak piyasaya eylül ayında sürebilmişti. Galaxy Fold 2’nin tanıtımı ve çıkışı arasındaki farkın ise bu kadar uzun olmayacağı belirtiliyor.

Samsung’un Galaxy Fold 2’de çıkış takviminden daha fazlasını değiştireceği söyleniyor. Şirketin yeni katlanabilir telefonunda koruyucu katman olarak şeffaf pollimid yerine Ultra İnce Cam (UTG) cam kullanacağı söyleniyor. Bu sayede ekranın çizilmelere karşı daha iyi şekilde korunabileceği belirtiliyor.

Galaxy Fold 2 için taşınabilirlik ön planda olacak

Değişikliklerin bununla da sınırlı kalmayacağı iddia ediliyor. Kaynaklar, Galaxy Fold 2’nin mevcut Galaxy Fold gibi görünmeyeceğini ve bir istiridye kabuğu gibi dikey olarak katlanacağını öne sürüyor. Bu değişimle birlikte ekran büyüklüğünün de 6.7 inçe indirileceği söyleniyor.

Samsung, Galaxy Fold 2’de ekran büyüklüğünden ziyade taşınabilirliğe önem verecek gibi görünüyor. Bu iddiaların doğru çıkıp çıkmayacağını görmek içinse en azından önümüzdeki yılın başlarına kadar beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER