Teknoloji

Yeni Galaxy Fold’un çıkış tarihi için yeni bir iddia

galaxy fold 2

Samsung‘un yeni katlanabilir telefonunun mevcut Galaxy Fold’dan farklı olarak “istiridye kabuğu” şeklinde bir tasarıma sahip olma ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Pek çok kaynakta Galaxy Fold 2 olarak anılan bu telefonun birlikte tanıtılacağı Galaxy S11‘den daha önce piyasaya çıkabileceği belirtiliyor.

Her iki akıllı telefonun da Samsung’un şubat ayında düzenleyeceği etkinlikte resmiyet kazaması bekleniyor. Etkinliğin düzenleneceği tarih olarak ise 18 Şubat öne çıkıyor. Güney Kore medyasında yer alan haberlerde, Galaxy Fold 2’nin tanıtım etkinliğinden hemen sonra Güney Kore’de satışa sunulacağı iddia ediliyor.

SM-F700 model numarasını taşması beklenen ikinci nesil Galaxy Fold’un ilk Galaxy Fold’a kıyasla çok daha uygun bir fiyat karşılığında satılacağı söyleniyor. Samsung’un yeni katlanabilir telefonun fiyat bakımından, tıpkı tasarım açısından olduğu gibi, Motorola Razr’a yakın bir yerde durması bekleniyor.

Yeni Galaxy Fold’un şubat ayında piyasaya çıkacağı iddiasını gündeme taşıyan Yonhap Haber Ajansı, Samsung’un 2020’de 6 milyon katlanabilir telefon satmayı planladığını belirtti. Bu iddialı satış hedefine ulaşmak için Samsung’un mevcut Galaxy Fold’un fiyatına kıyasla hatırı sayılır bir indirim yapması gerekiyor.

Galaxy Fold 2 orta sınıf bileşenlerle gelebilir

Orta segment özellikler ve donanım sunmak, fiyatı aşağıda tutmanın yöntemlerinden biri olarak değerlendiriliyor. Telefonun sadece 4G uyumlu bir versiyonunun sunulması, arkasında da dört veya beş sensör yerine sadece iki sensörlü bir kameranın bulunması bekleniyor.

Samsung için en önemli gündem maddesi ise Galaxy Fold’un ilk versiyonunun çıkışını geciktiren sorunları tekrar yaşamamak olacak gibi görünüyor. Eğer Samsung ekranın katlanabilir menteşe tasarımından dolayı hasar görmemesini garanti ederse; yeni Galaxy Fold’un çıkış süreci, çok daha pürüzsüz şekilde ilerleyebilir.

Samsung Galaxy Fold 2 hakkındaki detaylar da uzun süre boyunca gündemde yer tutacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER