Teknoloji

Samsung’un yapay zekâ destekli fotoğraf düzenleme uygulaması Galaxy Enhance-X S23 serisine geliyor

galaxy enhance-x
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy Enhance-X adını taşıyan fotoğraf düzenleme uygulamasını sonunda S23 serisinde kullanıcılarla buluşturuyor. Yapay zekâ destekli uygulama, Samsung’un Galaxy S22 serisinde geçtiğimiz yazdan bu yana kullanılabiliyor. Ancak S22 serisinde uygulamanın eski sürümünün çalıştığını belirtmekte fayda var. S23 serisinde ise henüz beta etiketini taşıyan daha yeni bir sürüm kullanılıyor. Bu sürüm, S23 serisinin daha güçlü olan grafik işlemcisinden yararlanıyor.

Fotoğraf ölçeklendirme ve düzenleme uygulaması olarak tanımlanan Enhance-X; yapay zekâ ile fotoğraflara HDR ekliyor, parlaklıklarını artırıyor, bulanıklıkları düzeltiyor, keskinleştiriyor, yansımaları ve gölgeleri kaldırıyor, lensteki bozuklukları düzeltiyor, standart bir fotoğrafı portre fotoğrafına dönüştürme gibi özellikler sunuyor.

Yüz rötuşlama özellikleri de barındıran uygulamadaki “Magic” tuşu, fotoğrafları uygulamanın daha doğrusu yapay zekânın uygun gördüğü şekilde güzelleştiriyor.

Galaxy Enhance-X Samsung’un kendi uygulama mağazası üzerinden indirilebiliyor

Galaxy S23 sahipleri bugün itibarıyla Galaxy Enhance-X uygulamasını Galaxy Store üzerinden indirebiliyor. Uygulamanın dosya boyutu 85 MB. Önümüzdeki dönemde bazı Galaxy A telefonlarına da uygulamayı indirmek mümkün olacak. S22 serisinde kullanılan uygulama da önümüzdeki dönemde güncellenecek.

İLGİLİ HABERLER