Teknoloji

Galaxy C5 metal gövde ve orta segment özelliklerle geliyor

galaxy c5

galaxy c5Samsung yeni bir orta segment Android telefon serisi çıkarmaya hazırlanıyor ve muhtemelen çok yakında Galaxy C serisiyle tanışacağız. Son sızıntılara göre başlangıçta seri içinde Galaxy C5 ve Galaxy C7 olacak.

Çin’den gelen sızıntılara göre, Galaxy C serisindeki cihazlar ince metal gövdeye sahip olacak, bu da Samsung’un tüm serilerindeki ürünlerinde daha iyi ve kaliteli malzemelere önem verdiğini gösteriyor. Kaldı ki, Samsung ilk kez orta segment telefonlarında metal kullanımına başvurmayacak, Galaxy A8 ve bazı Galaxy J serisi akıllı telefonlar da metal gövdeyle geliyor.

Bir GeekBench benchmark testi sonucu sayesinde Samsung’un Galaxy C5 (SM-C500) Android cihazı için planladığı teknik özellikleri öğreniyoruz. Görünüşe göre, cihazda sekiz çekirdekli Snapdragon 617 (MSM8952) işlemci bulunacak. Bu yongaset sekiz adet Cortex-A53 CPU çekirdeği ve Adreno 405 GPU içeriyor. İşlemciye 4 GB RAM eşlik edecek ki, bunun da orta segment telefon için epey fazla olduğunu belirtmeliyiz. Android 6.0.1 Marshmallow ile yüklü geleceğini de ekleyelim.

Genel olarak cihaz görünüş itibarıyla Galaxy A5 (2016) ile büyük benzerlikler taşıyor, ancak donanım açısından biraz daha üstün bir tablo sergiliyor. Ne var ki, metal kullanımı bu cihazların fiyatının biraz daha yukarı çıkmasına sebep oluyor. Galaxy C serisinin çıkışının önümüzdeki mayıs ayında Çin’de yapılması bekleniyor. Diğer bölgelere ne zaman geleceğini de zamanla göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER