Teknoloji

Galaxy Buds Serisi yeni yapay zekâ özelliklerine kavuştu

samsung galaxy buds

Samsung, güncellemeyle birlikte yapay zeka destekli özelliklere kavuşan yeni nesil Galaxy Buds Serisi’nin detaylarını paylaştı. Galaxy Buds Serisi’nin One UI 6.1 güncellemesi, saf ses deneyimi sunmakla kalmıyor, aynı zamanda Samsung ekosistemine dâhil olan cihazlarla daha entegre bir deneyim vaat ediyor.

Galaxy Buds serisinin yenilikçi yapay zekâ destekli ses paylaşımı: Auracast

Güncellemeyle beraber, kullanıcılar artık Auracast özelliği sayesinde sesleri birden fazla cihazla paylaşabilir hale geliyor. Bu yeni işlev, kişisel bir akıllı telefondan başlayarak, tabletler ve diğer Bluetooth cihazları aracılığıyla, istenilen sayıda kişiyle ses paylaşımını mümkün kılıyor. Böyle bir yenilik, toplumsal etkinliklerde veya çok kişinin bulunduğu ortamlarda, kişisel medya deneyimlerini bir grup içinde paylaşabilme imkanını da doğuruyor.

Auracast sağladığı yardımcı araçlarla, kullanıcılara yayın içeriği, ses kodlayıcı yapılandırması gibi teknik detayları gösteriyor. Kullanıcılar, arayüz üzerinden mevcut Auracast yayınlarını tarama ve bağlantı kurma esnekliğine sahip oluyor. Öte yandan, Auracast alıcısı olarak hareket eden bir cihazda, kesintisiz ses akışını yaşamak mümkün. Bu da, özellikle paylaşımlı çalışma alanlarında önemli bir kolaylık sağlıyor.

Geliştirilmiş diğer özellikler arasında; telefona gelen bildirimlerin kulaklıkta daha net bir şekilde duyulması ve müzik dinlerken dış ortam seslerinin azaltılması gibi kullanıcı odaklı iyileştirmeler de yer alıyor. Ayrıca, Bluetooth üzerinden doğrudan bağlanan Auracast kaynakları sayesinde, kullanıcılar telefonlarındaki ses içeriklerini daha verimli bir şekilde dinleyebiliyorlar.

Galaxy Buds Serisi’nin bu son güncellemesi, kullanıcılara çok yönlü bir ses deneyimi sunarken, Samsung’un ekosistemine entegre şekilde hizmet veren diğer cihazları ile de uyumlu bir çalışma performansı sergiliyor. Otomatik Akıllı Geçiş özelliği artık Samsung marka PC’leri de kapsayacak şekilde genişletiliyor, böylelikle kullanıcılar Samsung cihazlar arasında daha akıcı ve kapsamlı bir geçiş yapabiliyor.

Galaxy Buds, Galaxy S24 Serisi ile entegre olarak çalışan gelişmiş gerçek zamanlı çeviri özelliklerine de sahip. Bu iş birliği, farklı dilleri konuşan insanları gerçek zamanlı bir şekilde bir araya getirerek, küresel iletişimde yeni bir dönemin kapılarını aralıyor. “Çevirmen” özelliği, söylenen kelimeleri saniyeler içinde çevirerek, kullanıcılara doğru ve akıcı bir konuşma imkanı sunuyor. Bu yenilik, iş dünyası ve uluslararası etkileşimde yeni bir soluk oluyor.

Son olarak, Galaxy Buds 2 Pro, Buds 2 ve Buds FE modellerine entegre edilen güncelleme, bu kulaklıkların kullanılabilirliğini ve performansını daha da artırıyor. Samsung, kullanıcılarına sunduğu sıra dışı ses deneyimlerini geliştirmeye ve genişletmeye yönelik çalışmalarına devam ettiğini dile getiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER