Teknoloji

Samsung’un yeni kulaklığı için ilk somut işaret geldi

samsung galaxy buds

Samsung, Galaxy Buds adını taşıyan kulaklığını geçtiğimiz şubat ayının sonunda tanıtmıştı. Güney Koreli şirketin bu kulaklığın takipçisini de yakında gözler önüne çıkarması bekleniyor. Galaxy Buds Plus adını taşıyan kulaklık, şimdiden “Samsung’un AirPods Pro’ya cevabı” olarak tanımlanıyor.

Kulaklık hakkında şimdiye kadar ortada somut bir işaret yoktu. Sadece ünlü duyumcu Evan Blass tarafından yapılan bir paylaşım gündeme gelmişti. Ancak Galaxy Buds Plus’a ait olduğu söylenen bir ürün sayfasının Samsung’un internet sitesinde aktif hâle gelmesiyle birlikte beklenen ilk işaret de ortaya çıkmış oldu.

Söz konusu ürün sayfasında Galaxy Buds Plus’ın ismi doğrudan anılmıyor. Sadece SM-R175 model numarası görülüyor. Orijinal Galaxy Buds’ın R170 model numarası taşıması, yeni kulaklığın Galaxy Buds’ın devamı olması ihtimalini artırıyor.

Orijinal Galaxy Buds’ın en önemli eksiklerinden biri, aktif gürültü engelleme özelliğinin bulunmamasıydı. Galaxy Buds Plus’ta bu eksikliğin kapatılacağı söyleniyor. Samsung’un bu cihazı AirPods Pro’ya rakip olarak konumlandıracağını düşününce söz konusu eklemeye çok şaşırmamak gerekiyor.

Galaxy Buds Plus S11 serisiyle birlikte tanıtılabilir

Destek sayfasında kulaklıkla ilgili bir detay veya kulaklığa ait bir görsel bulunmuyor. Ancak destek sayfasının aktif hâle gelmesi, duyurunun yaklaştığını gösteriyor.

Galaxy Buds, Samsung Galaxy S10 ile birlikte tanıtılmıştı. Galaxy Buds Plus tanıtımının da Galaxy S11 serisiyle aynı zamanda yapılması muhtemel görünüyor. Aktif gürültü engelleme dışında ortada kulaklıkla ilgili somut bir bilgi bulunmuyor. Ancak önümüzdeki dönemde kulaklıkla ilgili daha fazla detayın ortaya çıkması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER