Teknoloji

Samsung’un sıra dışı şekilli tam kablosuz kulaklığı Galaxy Buds Live tanıtıldı

samsung galaxy buds live

Samsung’un fasulye şekilli tam kablosuz kulaklığı Galaxy Buds Live, birkaç hafta önce sızmıştı. Galaxy Note 20 ve Note 20 Ultra‘nın da tanıtıldığı Unpacked etkinliğiyle birlikte en sonunda resmiyet kazandı. 1299 TL’lik etiketine sahip olan bu kulaklıklar, şu anda piyasada olan Galaxy Buds Plus’ın biraz daha üzerinde bir fiyattan sunulacak.

Galaxy Buds Live, Buds Plus modeline göre daha büyük ses sürücülerine sahip. Aynı zamanda aktif gürültü engelleme sistemi de bulunuyor. Siyah, bronz ve beyaz renk seçenekleriyle 6 Ağustos tarihinden itibaren satışa çıkmaya başlıyor.

Ne var ki, Galaxy Buds Live daha çok sıra dışı tasarımı ve kulaklık ucu ya da tıkacı olmamasıyla dikkat çekecektir. Samsung’un gürültü engelleme sistemi AirPods Pro’da gördüğümüzden biraz daha farklı çalışıyor gibi görünüyor.

Şirketin belirttiğine göre, Galaxy Buds Live uçak kabini veya tren kompartımanındaki uğultu gibi düşük ve sürekli frekansa sahip sesleri azaltacak şekilde tasarlandı. Bunun dışında çoğu sesi geçirecektir ki, bu da istenen bir şey gibi görünüyor.

Bu kulaklıklarda “ortam sesi” modu bulunmuyor, çünkü bu kulaklıklar kulağınızda takılıyken yanınızdakini duymakta veya önemli bir anonsu dinlemekte zorlanmayacaksınız. Herkes bunu sevmeyecektir. Eğer daha fazla izolasyon istiyorsanız, Buds Plus’ın silikon kulaklık uçlarına sahip olan tasarımı daha çok hoşunuza gidecektir.

Galaxy Buds Live, ANC etkin olduğunda altı saatlik sürekli dinleme imkanı sunuyor. Şarj kutusu ile birlikte süre 21 saate çıkıyor. ANC ve Bixby Voice kapalı durumdayken ise sekiz saatlik sürekli pil ömrü var. Kutuyla birlikte bu süre 29 saate çıkıyor.

Bu arada Buds Live spor için pek elverişli görünmüyor. Samsung’un yeni kulaklığı IPX2 sertifikasıyla su ve tere karşı dayanıklı görünüyor. Bu nedenle sağanak yağış altında veya yoğun şekilde terlediğiniz durumda kullanımı mümkün olmayacaktır. Spor yaparken daha farklı bir kulaklığı, örneğin Galaxy Buds Plus’ı düşünebilirsiniz.

Güncelleme: Haber Galaxy Buds Live Türkiye fiyatı ile güncellenmiştir.

İLGİLİ HABERLER