Manşetler

Samsung Galaxy Buds 2 Ön İnceleme – Video

galaxy buds 2 ön inceleme

Samsung’un bugün gerçekleştirdiği Unpacked etkinliğinde duyurusunu gerçekleştirdiği ürünlerden bir tanesi de Galaxy Buds 2 oldu. Geçen yılın başlarında çıkan Galaxy Buds’ın devamı olarak nitelendirebileceğimiz bu yeni tam kablosuz kulaklık, selefinin sahip olmadığı en önemli eksikliği tamamlıyor ve aktif gürültü engelleme özelliğini sunuyor. Bununla birlikte ilk Galaxy Buds modelinde deneyimlediğimiz ve oldukça beğendiğimiz ortam modu da geliştiriliyor.

Galaxy Buds 2’nin siyah, beyaz, lavanta ve yeşil olmak üzere dört farklı renk seçeneği var. Her biri beyaz renkli şarj kutusuyla geliyor, ancak kapağı açtığınızda sizi kulaklığın renginde bir iç renk düzeni karşılıyor. Yani şarj kutusu ikili renk düzeniyle sunuluyor, beyaz hariç. Normalde Galaxy Buds tipinde, gövde kısmını barındırmayan kulaklıkları kulaklarıma rahat biçimde oturtmakta sıkıntı yaşarım. Ancak Galaxy Buds 2’de durum böyle olmadı. Daha kulaklıkları kulaklarıma takar takmaz rahatlığını hissettim. Samsung’un kutu içinde takılı sunduğu silikon uçlar da kulaklarıma tam uyum sağladı. Bu arada Samsung, kutuya farklı boyda silikon uç çiftleri de yerleştirecek. Bağlı cihaza yükleyeceğiniz Galaxy Wearable uygulamasında bulunan kulak uyum testini kullanarak Galaxy Buds 2’nin kulaklarınıza tam uyum sağlayıp sağlamadığını bulabilirsiniz. Her bir kulaklık için zayıf sonuç aldıktan sonra, üçüncü denemeden önce kulaklıkları kulak kanalına doğru iyice itip yerleştirerek testten her iki kulaklık için de geçer not almayı başardım.

galaxy buds 2 ön inceleme

Eğer bir Samsung Galaxy akıllı telefonu veya tableti kullanıyorsanız, eşleştirme işlemini Apple’ın AirPods kulaklıklarında veya Huawei’nin FreeBuds kulaklıklarında gördüğünüz şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz. Videoda da görebileceğiniz gibi, Galaxy Buds 2 kutusunu Galaxy Z Fold 3’ün yanına getirip kapağını açtıktan birkaç saniye sonra Fold 3 ekranında bir pencere çıktı. Buradaki Bağlan komutuna tıkladıktan saniyeler sonra eşleştirme ve bağlantı işlemleri tamamlandı. Bu işlemi, telefona Galaxy Wearable uygulamasını yüklemeden de yapabiliyorsunuz.

Tabii ki, Galaxy Wearable uygulamasıyla işler biraz daha kolay hâle geliyor. Bu uygulama sayesinde Galaxy Buds 2’nin aktif gürültü engelleme ve ortam modları arasında geçiş yapabilir veya sunulan üç farklı ortam modundan birini seçebilirsiniz. Samsung, Galaxy Buds 2 kullanıcılarının ortamdaki sesleri, kulaklarında kulaklıklar olsa bile duyabilmeleri için üç farklı ses seviyesi sunuyor. En yüksek seviye, duyma zorluğu çekenler için de fazlasıyla yardımcı olacaktır.

Bunun dışında, Galaxy Wearable uygulaması üzerinden dokunmatik kontrollerin ayarlamasını yapabilirsiniz. Kulaklıkların dış yüzeyinde çift tıklatma, üç tıklatma veya bastırıp bekletme gibi hareketlerle çeşitli işlevleri yerine getirebilirsiniz. Bu kontroller hızlı şekilde algılanıyor ve yapmak istediğiniz yerine getiriliyor.

galaxy buds 2 ön inceleme

Galaxy Buds 2’nin dışa bakan yüzünde iki adet dış mikrofon, içe bakan tarafında bir mikrofon da var. Bunun dışında ses alım birimi de gövdenin üstünde mevcut. Ses tarafında da bu kulaklıklar oldukça güçlü görünüyor. Bas ve tiz için ayrı iki sürücü var. Ses çıkış şiddeti tatmin edici seviyede. Baslar da iyi derecede hissediliyor. Galaxy Z Fold 3’de YouTube üzerinden açtığım bir dans parçasında gayet memnun edici bir ses çıkışı elde ettim. Baslar ve tizler dengeli ve en yüksek ses şiddetinde basın ağır basması ya da tizlerin patlama yapması gibi bir durum söz konusu değil.

Aktif gürültü engelleme ile 5 saat, normal kullanımda ise 7,5 saate kadar çalışma süresi ve güç adaptörüyle 29 saate kadar kullanım süresiyle Galaxy Buds 2 pil tarafında güçlü görünüyor. Qi kablosuz şarj desteğine sahip olması da önemli bir artı. Bu arada kulaklıkları 5 dakika yuvasında tutarak 55 dakikalık bir dinleme süresine ulaşmak da bu tam kablosuz kulaklık sahiplerinin hoşuna gidecektir.

Galaxy Buds 2 selefine göre dikkate değer yeniliklerle geliyor. Günümüzün tam kablosuz kulaklıklarında gördüğümüz birçok özelliği de bünyesinde barındırdığını görüyoruz. Yoğun rekabetin yaşandığı bir segmentte iddialı bir oyuncu olacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER