Teknoloji

Galaxy Book S ile Samsung’un Surface Laptop’a cevabı yolda

samsung galaxy book s

Samsung çok yakında yeni bir Windows dizüstü bilgisayar çıkaracak gibi görünüyor. Bu ürünün tasarımında ise Microsoft’tan biraz ilham almışa benziyor. Galaxy Book S adını taşıyan modelin fotoğrafları ünlü Twitter kaynaklarından Evan Blass tarafından paylaşıldı.

Fotoğraflara bakıldığında köşeleri yeteri kadar sivri, tek renkli bir klavye ve izleme dörtgeni yerleşimi görüyoruz. Bu açıdan Microsoft’un Surface Laptop‘unu andırıyor. Sadece Surface’in simgesi hâline gelen kumaş kaplamayı görmüyoruz.

Dizüstü bilgisayarın geri kalan taraflarında pek fazla yenilik yok gibi görünüyor. Kenardan bakıldığında bir Samsung dizüstü bilgisayarına çok benziyor. Henüz üst kısmına ait bir fotoğraf görmedik. Aynı zamanda Samsung, genelin aksine daha ince görüntü oranına takılıp kalmış gibi görünüyor.

samsung galaxy book s

Galaxy Book S ile Samsung kendi çapında önemli bir yenilik yapacak

Teknik özelliklerle ilgili detaylar da şu an için kısıtlı görünüyor. Tek bir USB-C portunu ve kulaklık jakını görebiliyoruz. Galaxy Book S’in Snapdragon 855 işlemci ve 8 GB RAM ile çalışabileceğine dair dedikodular var. Samsung daha önce bu ürün serisinde Snapdragon işlemcileri kullanmıştı. Buradaki planın da aynı olması muhtemel görünüyor.

Bu model Galaxy Book serisinin istiridye kapaklı dizüstü bilgisayarlar alanına ilk girişi olabilir. Şimdiye kadar bu seri, Microsoft’un Surface Pro’su gibi çıkarılabilir klavyeli tabletlerle dolduruluyordu. Örneğin, geçen yıl çıkan Galaxy Book 2, çıkarılabilir klavyesi ve ekran kalemi desteği olan bir tabletti. Aynı zamanda Snapdragon 850 işlemciyle çalışıyordu.

Galaxy Book S ile birlikte bu seri ile Samsung’un Microsoft’un Surface cihazlarına olan cevaplarının gelmeye devam edeceğini anlıyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER