Teknoloji

Beklenen Samsung dizüstüleri Galaxy Book Pro ve Pro 360’ın fotoğrafları ortaya çıktı

samsung galaxy book pro 360
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un yakında çıkacağı söylenen iki dizüstü bilgisayarı; Galaxy Book Pro ve Galaxy Book Pro 360’a ait fotoğraflar sızdı. Bu sayede beklenen iki cihaza net bir bakış atma fırsatı elde ediyoruz. Her iki cihazın resmi ürün fotoğrafları olduğu düşünülen görseller güvenilir sızıntı kaynaklarından Evan Blass tarafından paylaşıldı. Söylediğine göre, bu cihazlar en erken nisan ayında tanıtılacak.

Galaxy Book Pro’nun hem mavi hem de gümüş renkte satışa sunulacağı, Pro 360’ın ise lacivert ve altın renklerinde olacağı söyleniyor. Her ikisi de 13 ve 15 inç ekran seçenekleriyle sunuluyor. Blass, Pro 360’ın Samsung’un S Pen kalemini destekleyeceğini doğruladı. Paylaştığı görüntüler ise, dizüstü bilgisayarların bazı çeşitlerinin sayısal tuş takımı barındıran içeren tam boyutlu klavyeler ile geleceğini gösteriyor. Resimlerde, Pro 360 bir USB Type-C bağlantı noktasına, kulaklık jakına ve microSD kart yuvasına sahip gibi görünürken; Pro, kart yuvası ve kulaklık jakının yanında bir Type-A bağlantı noktası ile gösteriliyor.

İki dizüstü bilgisayarın varlığı, SamMobile‘ın ocak ayında Bluetooth SIG’ye kayıtlı olduklarını fark etmesinin ardından, en az birkaç aydır biliniyordu. Şubat ayında SamMobile ve sızıntı kaynağı WalkingCat‘ten gelen farklı haberler; OLED ekranlar, Thunderbolt 4 ve isteğe bağlı LTE desteği dahil olmak üzere dizüstü bilgisayarların daha fazla özelliğini ortaya çıkarmıştı. İçeride Intel’in 11. Nesil işlemcilerini çalıştırdıkları söyleniyor. Galaxy Book Pro’nun 15 inçlik versiyonu Nvidia MX450 ayrık grafik kartlarıyla sunulabilir. WalkingCat’e göre Galaxy Book Pro, mayıs ayında Galaxy Book Go adlı ARM tabanlı bir dizüstü bilgisayarla birlikte piyasaya sürülecek.

samsung galaxy book pro
Samsung Galaxy Book Pro

İki dizüstü bilgisayar, Intel işlemcilerde çalışan ve ekran kalemi desteği içeren Galaxy Chromebook 2 dahil olmak üzere son aylarda piyasaya sürülen diğer Samsung cihazlarının arasına katılacak.

İLGİLİ HABERLER