Teknoloji

Samsung Galaxy Book Flex ve Ion ile dizüstü bilgisayarları unutmadığını gösteriyor

galaxy book flex

Son birkaç haftadır Samsung ile ilgili olarak gelen haberler çoğunlukla akıllı telefonlarla ilgili oldu. Ancak şirket şimdi telefon olmayan bir ürünle farklı alanları da boş geçmediğini gösteriyor. Bir çift yeni dizüstü bilgisayar tanıtan Samsung, bu ürünleri gelecek yıl piyasaya sunmayı hedefliyor. Özellikle kreatif işlerle uğraşanlar veya üretkenlikle ilgilenenler bbu yeni ürünleri fazlasıyla sevecektir.

Samsung’un yeni Galaxy Book Flex ve Galaxy Book Ion dizüstü bilgisayarları ile Samsung, ilk kez bir dizüstü bilgisayarda QLED ekran barındırıyor. Bu ekranlar sadece daha parlak, canlı ve gerçekçi görüntüler sunmuyor, aynı zamanda Dış Ortam Modu olarak adlandırılan bir özelliği de getiriyor.

Dış ortam modu etkinleştirildiğinde ekran parlaklığı 600 nit maksimum değerine çıkarılıyor. Böylelikle parlak güneş ışığı altında bile ekranda neler olduğunu rahat biçimde görebilir, çalışmaya devam edebilirsiniz.

galaxy book flex ion

Dışarıda çalışmak demişken, bu dizüstü bilgisayarlar yoğun şekilde çalışan profesyonellerin ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlandı. Bu nedenle uzun pil ömrü ve ekranda güç tasarrufu gibi imkanları da sunuyor. Ayrıca Wireless PowerShare destekli izleme dörtgeni sunuluyor. Böylelikle izleme dörtgenine Qi şarj destekli akıllı telefonları, Galaxy Buds veya giyilebilir ürünleri yerleştirip şarj etmek mümkün olacak.

Dizüstü bilgisayarlar için verilen diğer özellikler arasında 10. nesil Intel Core işelmci seçenekleri, Intel Wi-Fi 6 (Gig+) ve Thunderbolt 3 destekleri de bulunuyor. Her iki dizüstü bilgisayar da ultra ince ve hafif tasarımlarıyla da öne çıkıyor.

Samsung’un PC İşleri Ekibi Kıdemli Başkan Yardımcısı YoungGyoo Choi, yeni ürünlerle ilgili olarak yayınlanan açıklamada, “Tüketiciler genellikle dizüstü bilgisayar seçerken mobilite ve yüksek performanslı donanım arasında seçim yapmak zorunda.” dedi. “Galaxy Book Flex ve Galaxy Book Ion, benzersiz taşınabilirlik ve ekran inovasyonu ile güçlü performans sunarak ödün verme ihtiyacını ortadan kaldırıyor.”

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Samsung Galaxy Book Flex ve Galaxy Book Ion modelleri 2020 yılında piyasaya sunulacak. ABD’de gelecek yılın başlarında çıkması bekleniyor. Net bir çıkış tarihi veya fiyat bilgisi de verilmedi. Her iki dizüstü bilgisayarın da 13 inç ve 15 inç versiyonları satılacak.

Galaxy Book Flex ve Ion’un öne çıkan özellikleri

Galaxy Book Flex modelinde 360 derecelik menteşe var. Bu sayede cihazı tablet veya PC gibi kullanmak mümkün oluyor. Alüminyum gövdeyle gelen bilgisayar Royal Mavi renkle sunuluyor. Aynı zamanda genişletilmiş S Pen hareket kontrolleri bulunuyor. Windows Hello destekli dahili biyometrik kimlik doğrulama yöntemi de bulunuyor.

Galaxy Book Ion ise ultra hafif magnezyumdan yapılmış ve kapaklı çerçeve yapısında geliyor. Bir kilogramdan daha az ağırlığı bulunan dizüstü bilgisayarın 15.6 inç ekranlı versiyonu ek SSD ve DDR4 RAM yuvasıyla geliyor. Dizüstü bilgisayarı daha değerli gösteren Aura Gümüş renk seçeneği de mevcut.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER