Teknoloji

Samsung Galaxy Book 4 serisi dizüstü bilgisayarların tüm detayları resmi duyurudan hemen önce sızdırıldı

samsung galaxy book 4

Samsung Galaxy Book 4 serisinin yarın resmen gözler önüne çıkması bekleniyor. Serinin üyeleriyle ilgili sızıntılar haftalardır devam ederken, tanıtıma kısa bir süre kala yeni dizüstü bilgisayarların görselleri ve teknik özellikleri de detaylı şekilde sızdırıldı. Güney Kore merkezli Enews Today sitesi, serinin duyurusuyla ilgili haberi yanlışlıkla erkenden paylaştı. Haber sonrasında yayından kaldırılsa da, bu bilgilerin internette dolaşımını engellemedi.

Seride Galaxy Book 4 Pro, Book 4 Pro 360 ve amiral gemisi Book 4 Ultra olmak üzere üç modelin bulunduğu biliniyor. Yeni dizüstü bilgisayarlarda ilk kez entegre NPU’lara sahip olan Intel Core Ultra işlemciler bulunuyor. Ultra modelde GeForce RTX 4050 veya 4070 ekran kartlarının olacağı belirtilirken, diğer telefonlarda Intel Arc ekran kartlarının da yer aldığı ifade ediliyor. Samsung’un Knox güvenlik çipi de dizüstü bilgisayarın bileşenleri arasında yer alıyor.

Serinin tüm üyelerinde 3K AMOLED ekranlar mevcut. 120 Hz yenileme hızı ve yanıma önleyici kaplama da bu ekranların özellikleri arasında yer alıyor. 360 ve Ultra modellerin 16 inç ekranla geleceği, Pro modelde ise ekran seçeneklerinin 14 ve 16 inç olacağı da şimdiden biliniyor.

samsung galaxy book 4

Samsung’dan verilen bilgiye göre, seride cihazlar arası entegrasyondan yararlanan birkaç yazılım özelliği de mevcut. Telefon veya tablette düzenlenen video üzerindeki çalışmaların bilgisayarda devam ettirilebilmesi, eski veya düşük kaliteli fotoğrafları daya yüksek kaliteli sürümlerle değiştirmeyi mümkün kılan yeniden düzenleme özelliği ve Galaxy Buds 2 kulaklığa otomatik bağlantıyı mümkün kılan otomatik geçiş söz konusu yazılımsal yenilikler arasında yer alıyor.

Samsung Galaxy Book 4 serisinin fiyatları ne kadar?

Samsung Galaxy Book 4 serisinin 18 Aralık itibarıyla Güney Kore’de ön satışa çıkması bekleniyor. Genel satışın ise 2 Ocak itibarıyla başlayacağı belirtiliyor. Küresel çıkışla ilgili duyurunun ise Galaxy S24 serisinin tanıtım etkinliğinde yapılması öngörülüyor. Pro modelin Güney Kore’deki başlangıç fiyatının 1.88 milyon won (42170 TL), Pro 360’ın başlangıç fiyatının ise 2.59 milyon won (58144 TL) olacağı söyleniyor. Ultra versiyonun ise 3.36 milyon wondan (75424 TL) başlayan fiyatlarla satılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER