Teknoloji

Samsung Galaxy Book 4 serisi dizüstü bilgisayarlar çok yakında tanıtılabilir

galaxy book 3 pro galaxy book 4

Samsung Galaxy Book 4 serisi yeni dizüstü bilgisayarlarını önümüzdeki hafta gözler önüne çıkarabilir. Güney Kore merkezli Yonhap sitesinin haberine göre, duyuru 15 Aralık’ta gerçekleştirilebilir. Haberde dizüstü bilgisayarlarda Intel’in yeni Core Ultra “Meteor Lake” işlemcilerinin kullanılacağı ve bu işlemcilerin duyurusunun da 14 Aralık’ta yapılacağı bilgisi veriliyor. Samsung’un Galaxy S24 serisinde de bulunması beklenen yapay zekâ modeli Gauss‘tan yeni dizüstü bilgisayarlarda da yararlanılacağı da doğrulananlar arasında yer alıyor.

Galaxy Book 4 Ultra, yeni serinin amiral gemiliğini üstlenecek. Duyumcu “Tech_reve” tarafından X’te yapılan paylaşıma göre, bu modelde 16 çekirdekli Intel Core Ultra 7 155H “Meteor Lake” işlemci, 32 GB RAM ve 1 TB SSD olacak.

6 GB VRAM taşıyan Nvidia GeForce RTX 4050 GPU ile geleceği söylenen dizüstü bilgisayarda Samsung’un kendi üretimi olan 14.5 inç büyüklüğünde bir ekranın bulunduğu belirtiliyor. Bu dokunmatik OLED panelin yenileme hızının 120 Hz, görüntü oranının 16:10 ve çözünürlüğünün de 2880 x 1600 piksel olacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

samsung galaxy book 4

Samsung Galaxy Book 4 serisinin diğer üyeleri için henüz sızıntı yok

Serinin diğer üyelerinde ne gibi özelliklerin sunulacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak iddia edildiği gibi 15 Aralık’ta bir duyuru olacaksa, önümüzdeki günlerde yeni bilgilerle karşılaşmamız sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER