Teknoloji

Samsung Galaxy Book 3 serisinde beş model sunacak

galaxy book 3

Samsung 1 Şubat’ta gerçekleştireceği Unpacked etkinliğinde Galaxy S23 serisini gözler önüne çıkaracak. Ancak şirket bu etkinlikte S23 serisi telefonlarıyla birlikte Galaxy Book 3 serisi dizüstü bilgisayarlarının da duyurusunu yapacak. En yeni sızıntıya göre, bu seride beş bilgisayar bulunacak ve amiral gemisi rolünü Ultra model üstlenecek.

Book 3 Ultra hakkındaki söylentiler daha önce de de gündeme gelmişti. Samsung da bu modelin varlığını doğrulamıştı. Yeni sızıntı, bu dizüstü bilgisayarın özellikleri konusunda fikir edinmeyi sağlarken, kullanıcıları üst sınıf bir cihazın beklediğini gösteriyor.

2880 x 1800 piksel çözünürlüklü 16 inç AMOLED ekran, 13. nesil Intel Core i9 işlemci, 32 GB’a kadar uzanan RAM seçenekleri, 1 TB PCIe NVMe Gen4 depolama alanı ve GeForce RTX 4070 GPU ekran kartı bilgisayarın özellikleri arasında sayılıyor.

Galaxy Book 3 Ultra 136W şarj adaptörüyle gelecek

Dizüstü bilgisayara ihtiyaç duyduğu enerjiyi 76 Wh kapasiteli pilin vereceği ve dizüstü bilgisayarın kutusundan 136W şarj adaptörünün çıkacağı söyleniyor. 1.8 kilogram ağırlığındaki bilgisayarın maksimum kalınlığının ise 17 mm olduğu belirtiliyor. Söz konusu değerin 16 inç ekranlı bir cihaz için etkileyici olduğunu söylemek gerekiyor. Book 3 Ultra ile birlikte bir S Pen kılıfının geleceği de iddialar arasında yer alıyor.

Galaxy Book 3 Ultra ile birlikte tanıtılması beklenen Book 3 Pro’da ise 14 ve 16 inç olmak üzere iki ekran seçeneğinin sunulacağı söyleniyor. Bu modellerde Core i5-1340P veya Core i7-1360P işlemcinin yer alması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER