Teknoloji

Samsung Galaxy Book 3 serisi telefonlardan alınan özelliklerle geliyor

galaxy book 3 ultra
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, bu akşam Galaxy S23 serisiyle birlikte, şirketin ilk Ultra dizüstü bilgisayar modeli de dahil olmak üzere Galaxy Book 3 serisini tanıttı. Bu serinin Türkiye’de satılması beklenmiyor.

Galaxy Book 3 Pro, Galaxy Book 3 Pro 360 ve Galaxy Book 3 Ultra, doğrudan Samsung’un üst düzey akıllı telefonlarından alınan teknolojiye sahip 120 Hz, 2.880 x 1.800 “Dynamic AMOLED 2X” ekran içeriyor. Dokunmatik ekran yalnızca Pro 360’ta var, ancak bu ekran yine de zengin renkler (DCI-P3 gamının yüzde 120’si), akıcı giriş tepkisi ve DisplayHDR True Black 500 desteği gibi özellikleri vadediyor.

Yukarıda fotoğrafı görünen 16 inç Galaxy Book 3 Ultra, bir performans merkezi olarak nitelendiriliyor. En üst konfigürasyonda 13. nesil Intel Core i9 ve Nvidia’nın GeForce RTX 4070 grafik kartıyla birlikte geliyor. Böylelikle bir oyun makinesi gibi de işleyebiliyor. Ayrıca 32 GB’a kadar RAM, 1 TB SSD (genişletme yuvalı), 1080p web kamerası ve Dolby Atmos surround ile AKG ayarlı dörtlü hoparlör dizisi gibi özellikler de bulunuyor. İki adet Thunderbolt 4 bağlantı noktası, bir USB-A bağlantı noktası, bir microSD yuvası, bir kulaklık girişi ve HDMI bağlantısı da mevcut. Ultra, diğer modellerde de bulunan alüminyum çerçeve sayesinde, yaklaşık 1,8 kg ağırlığında ve 1,65 cm kalınlığındaki gövdesine rağmen taşıması kolay bir cihazdır.

galaxy book 3 pro

Galaxy Book 3 Pro ve Pro 360 ise, daha geleneksel ince ve hafif taşınabilir cihazlardır. Her ikisi de 13. nesil Core i7’ye kadar konfigüre edilebiliyor ve entegre Iris Xe grafik işlemci birimleri barındırıyor. 32 GB’a kadar RAM, 1 TB’a kadar SSD ve Ultra’daki bağlantı noktalarını mevcut. Ancak bu iki model de, Ultra’nın genişletme veya HDMI 2.0 uyumluluğuna (yalnızca HDMI 1.4) sahip değildir. Pro, çok hafif (yaklaşık 1,1 kg) 14 inç modelinin yanı sıra 16 inç (yaklaşık 1,5 kg) konfigürasyonu da mevcuttur. Pro 360 ise yalnızca 16 inç (yaklaşık 1,68 kg) olarak geliyor. Bununla birlikte, dokunmatik ekranlı dizüstü bilgisayarda isteğe bağlı 5G desteği de sunuluyor.

Samsung’un telefonlarıyla entegrasyon ise eskisinden daha sıkı görünüyor. Çoklu Kontrol artık Galaxy Book 3’ün klavyesini ve izleme dörtgenini kullanarak telefonu yönlendirmeye izin veriyor, içeriği cihazlar arasında sürükleyip bırakabilirsiniz. Telefonlarda Expert RAW uygulaması aracılığıyla çekilen fotoğrafları otomatik olarak yüklenebilir ve bunlar Adobe Lightroom’da da düzenlenebilir. Ayrıca şirket, yeni üretkenlik özellikleri de dahil olmak üzere Microsoft Phone Link desteğine de dikkat çekiyor. Bu sayede bilgisayarda hızlı bir şekilde web taramasına devam edebilir veya telefonun ortak erişim noktasına hızlı bir şekilde bağlanabilirsiniz.

En başta da belirttiğimiz gibi, Samsung’un Galaxy Book 3 serisi Türkiye’de satılmayacak. ABD fiyatlarına baktığımızda ise; Galaxy Book 3 Pro için 1.249 dolardan, Pro 360 için 1.399 dolardan ve Ultra için 2.199 dolardan başlıyor. Ön siparişler de bugün yurt dışında başladı. Pro ve Pro 360 dizüstü bilgisayarlardan başlayarak, 17 Şubat’ta piyasada olacak. Oyunlar ve ağır medya düzenleme için gereken performansı sağlayabilen birkaç gerçekten taşınabilir dizüstü bilgisayardan biri olduğu için, üç model içinde Ultra’nın başrolde olduğunu açık biçimde söyleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER