Teknoloji

Galaxy AI, yeni diller ile güncellendi, Türkçe yakında

galaxy ai

Teknoloji devi Samsung, Galaxy S24 Serisi ile birlikte ilk kez kullanıma sunduğu yapay zeka tabanlı dil işleme platformu Galaxy AI’ın kapsamını daha da genişletiyor. Şirket, bu hafta içinde yaptığı bir duyuruyla, Galaxy AI platformunun yeni dilleri ve lehçeleri desteklediğini açıkladı. Bu gelişme, çok dilli iletişimde ciddi bir atılım olarak görülüyor ve dünya çapındaki Galaxy kullanıcıları tarafından erişilebilen dillerin sayısını genişletiyor.

Güncelleme, önceden belirlenmiş 13 dilin yanı sıra, şimdi Arapça, Endonezce ve Rusça’nın da dahil olduğu dillere yer veriyor. Dillerin eklendiği platform aynı zamanda Avustralya İngilizcesi, Kantonca ve Quebec Fransızcası gibi farklı lehçeleri de desteklemeye başlıyor. Samsung, küresel kullanıcı tabanına hitap etme ve onların ihtiyaçlarına cevap verme amacını sürdürüyor.

Samsung Electronics’in Mobil Dünya Başkanı ve CEO’su TM Roh, teknolojiyi daha fazla kişiye ulaştırma ve kapsayıcılığı arttırma hedefi doğrultusunda, platformun yeni diller ekleyerek bu misyonu genişletme konusundaki heyecanını ve kararlılığını ifade etti. Roh, Samsung’un inovasyonlara öncülük eden teknolojiler geliştirmeye devam edeceğini, bu sayede kullanıcıların sınırsız potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olacak araçlarla donatılacaklarını belirtti.

Platformun öncelikli özellikleri arasında; canlı çeviri, sözlü çevirmen, chat asistanı, not asistanı ve web asistanı bulunuyor. Canlı Çeviri özelliği telefon görüşmelerinde anında ses ve metin çevirisi sunarak, kullanıcıların seyahat ederken veya farklı dilleri konuşan yakınlarıyla iletişimde engelleri aşmalarını sağlıyor. Sözlü Çevirmen, bölünmüş ekran aracılığıyla gerçekleşen anında çevirilerle, etkileşimli konuşmaların kapılarını aralıyor. Chat Asistanı’nın sunacağı öneriler, hem iş hem de sosyal iletişimde tonlama ve içerik uyumu açısından bir rehber görevi görüyor.

Not Asistanı, yapay zeka destekli özetler ve biçimlendirilmiş dokümanlar yaratırken, Ses Kaydı Asistanı ses kayıtlarını yazıya dönüştürme, özetleme ve çevirme işlemleri için kullanılıyor. Web Asistanı ise, kullanıcıların internet üzerinde vakit geçirirken, okudukları makalelerden ve web sayfalarından alacakları bilgiyi sıkıştırılmış şekilde sunarak zaman kazandırıyor.

Samsung’un bu yıl içerisinde platforma dahil etmeyi planladığı diğer diller arasında Romence, Türkçe, Hollandaca, İsveççe, geleneksel Çince ve Avrupa Portekizcesi yer alıyor. Bu ekleme işlemi, kullanıcılar tarafından Ayarlar menüsünden erişilebilecek ve isteğe bağlı olarak indirilebilecek dil paketleri aracılığıyla gerçekleştirilecek. Nisan ayında başlaması beklenen yeni dil seçenekleri, Galaxy AI kullanıcılarının deneyimini zenginleştirme yolunda önemli bir adım olarak değerlendirilebilir.

Samsung’un global iletişimdeki engelleri aşma konusundaki yenilikçi adımları, dünya genelinde kullanıcıların mobil teknolojiden tam olarak yararlanmasına olanak sağlıyor. Yeni dillerin platforma eklenmesiyle birlikte Samsung, kullanıcıların farklı kültür ve diller arasında köprü kurmasına yardımcı olan güçlü bir araç sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER