Teknoloji

Sızan Galaxy A90 kılıfı telefonun tasarımına ışık tutuyor

samsung galaxy a90
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy A90 için hazırlandığı söylenen bir kılıfa ait görseller internete sızdı. Bu şeffaf kılıf sızıntısıyla birlikte telefonun hem arkasını hem de önünü görmek mümkün oluyor.

Galaxy A90’la ilgili dedikodular uzun süredir etrafta dolaşıyor. Akıllı telefonun arkasında üç kamera bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu kameraların sırasıyla 48, 12 ve 5 megapiksel çözünürlüğe sahip olacağı söyleniyor. Akıllı telefonun 48, 8 ve 5 megapiksel çözünürlüklü üç arka kamera taşıyan başka bir versiyonunun daha olacağı da iddialar arasında yer alıyor.

Samsung’un Galaxy A90’da, tıpkı Galaxy A80’de olduğu gibi, dönen bir kamera mekanizmasını tercih edeceği ve arkadaki üç kamerayı aynı zamanda ön tarafta kullanacağı söyleniyordu. Ancak son sızıntı, Galaxy A90’ın üçlü arka kamera sisteminin standart bir tasarıma sahip olacağını gösteriyor.

Başka bir haberde ise Galaxy A90’da Sonsuz-U çentikli ekranın bulunacağı iddia ediliyordu. Son sızıntıda ekran üstünde bir çentiğe de rastlanmıyor. Akıllı telefonun ön tarafının tamamen ekranla kaplı olması, Samsung’un telefonun içinden çıkan bir ön kamera mekanizmasını tercih edebileceğini gösteriyor. Üst kenarda bulunan karanlık nokta da bu ihtimali destekliyor.

Ekran üzerindeki parmak izi işareti ise Galaxy A90’da parmak izi tarayıcısının ekranın içine yerleştirileceğini işaret ediyor. Samsung, A serisinin başka üyelerinde de parmak izi tarayıcısını ekrana entegre etme yoluna gitmişti.

Galaxy A90 ile ilgili haberler bir süredir daha yoğun şekilde gündeme geliyor. Bu haberlerin en yenilerinden birinde telefonun hem 5G hem de 4G versiyonunda Snapdragon 855 yonga setin kullanılacağı belirtilmişti.

İLGİLİ HABERLER